Ειδική διδακτική της Ιστορίας
Η σχολική τάξη και προεκτάσεις της : Ανάγκες ή απαιτήσεις της σύγχρονης ιστορικής διδασκαλίας συμβολή στη διδακτική των Κοινωνικών μαθημάτων (Ιστορία)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5677-45-9
Άμμων Εκδοτική, Κολωνάκι, 6/2023
2η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 12.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 112 σελ.
τ. 2
Σύντομη περιγραφή
Η μελέτη μας ξεκινάει έχοντας υπόψη τη βασική εκπαιδευτική και κοινωνική Μονάδα: Το σχολείο. Και ειδικότερα τον κύριο εκπαιδευτικό χώρο: Τη σχολική τάξη και τη λειτουργία της ως του χώρου, που σκοπό έχει την ανάπτυξη του διδακτικού έργου στην πράξη. Η τάξη είναι περιβάλλον και χώρος μοναδικός για τον σκοπό του. Ορισμένος θεσμικά για τη σχολική διδασκαλία και μάθηση, γενικώς. Ασφαλώς δε, και για την ιστορική διδασκαλία και μάθηση. Αυτή η χωροτοπική μοναδικότητα της τάξης συντηρείται θεσμικά, όπως σημειώσαμε.
Περιγραφή
Η μελέτη μας ξεκινάει έχοντας υπόψη τη βασική εκπαιδευτική και κοινωνική Μονάδα: Το σχολείο. Και ειδικότερα τον κύριο εκπαιδευτικό χώρο: Τη σχολική τάξη και τη λειτουργία της ως του χώρου, που σκοπό έχει την ανάπτυξη του διδακτικού έργου στην πράξη.
Η τάξη είναι περιβάλλον και χώρος μοναδικός για τον σκοπό του. Ορισμένος θεσμικά για τη σχολική διδασκαλία και μάθηση, γενικώς. Ασφαλώς δε, και για την ιστορική διδασκαλία και μάθηση. Αυτή η χωροτοπική μοναδικότητα της τάξης συντηρείται θεσμικά, όπως σημειώσαμε.
Είναι όμως, αποτελεσματικός ο ορισμός και η λειτουργία της τάξης ως περιβάλλοντος μοναδικού για τα ενδιαφέροντα της εκπαίδευσης; Αρκεί η τάξη και για την κατάκτηση της ιστορικής μόρφωσης; Η "μοναδικότητα" της τάξης ανταποκρίνεται στις μαθησιακές απαιτήσεις

Add: 2023-06-15 14:15:01 - Upd: 2024-01-16 15:39:51