Πληθωρισμός
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-484-905-5
Εκδόσεις Παπαδόπουλος, Μεταμόρφωση Αττικής, 5/2023
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 8/11/2024
€ 11.99 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
13 x 21 εκ., 167 γρ., 112 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Με εύληπτο και επεξηγηματικό τρόπο το βιβλίο αυτό μας εξηγεί τι είναι ο πληθωρισμός, και αναλύει το πώς δημιουργείται. Παράλληλα περιγράφει σωστά το τωρινό οικονομικό και πολιτικό πλαίσιο: Πανδημία, πόλεμος, ενεργειακή κρίση.
Περιγραφή
O υψηλός πληθωρισμός εμφανίστηκε τα δύο τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και στη διεθνή οικονομία, μετά από μακρά απουσία. Η χώρα μας έχει βαρύ ιστορικό: έζησε 22 χρόνια με διψήφιο τιμάριθμο, 17 με μονοψήφιο, 9 με μηδενικό ή «αρνητικό». Πληθωρισμό έχουμε όταν ανεβαίνουν οι τιμές και αυτό φέρνει την ακρίβεια. Είναι όμως διαφορετικό όταν κάτι «ακριβαίνει», άλλο κάτι που «είναι ακριβό» κι άλλο όταν «υπάρχει ακρίβεια». Ο πληθωρισμός είναι ροή τιμών, γι’ αυτό συνήθως μετριέται ως ποσοστό αύξησης. Η ακρίβεια μετριέται προς το επίπεδο των εισοδημάτων. Για τους οικονομολόγους, ο πληθωρισμός είναι νομισματικό φαινόμενο και αναφέρεται στην αξία του χρήματος. Για τους καταναλωτές και τους επιχειρηματίες, ο πληθωρισμός είναι ασθένεια του νομίσματος.
Πώς όμως μετράμε τον πληθωρισμό, πώς και πότε ελπίζουμε ότι θα κερδηθεί η μάχη και με ποια εργαλεία;
Η σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ περιλαμβάνει βιβλία αναφοράς , γραμμένα από ειδικούς, τα οποία δίνουν έγκυρη και σε βάθος πληροφόρηση για θέματα άμεσου ενδιαφέροντος. Απλή αλλά όχι απλουστευτική, επιστημονική αλλά όχι απροσπέλαστη, σύντομη αλλά και πλήρης, η σειρά προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη τα κλειδιά ώστε να κατανοήσει σε βάθος τον πολύπλοκο και μεταβαλλόμενο κόσμο μας.
  • Ένα βιβλίο πιο επίκαιρο από ποτέ, που αναλύει με περιεκτικό και κατανοητό τρόπο, το φαινόμενο του πληθωρισμού. Για τους οικονομολόγους, ο πληθωρισμός είναι νομισματικό φαινόμενο και αναφέρεται στην αξία του χρήματος. Για τους καταναλωτές και τους επιχειρηματίες, ο πληθωρισμός είναι μια ασθένεια του νομίσματος. Εκτός από μια οικονομική παράμετρος, είναι κι ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα.
  • Γιατί μέσα από επτά ερωτήσεις και απαντήσεις για το χρήμα, αναλύονται τα βασικά ζητήματα που προκύπτουν στη σύγχρονη οικονομία, από το πολύ απλό: τι είναι χρήμα, μέχρι το πιο σύνθετο: πώς επηρεάζει η ισοτιμία τον πληθωρισμό. Όλα αυτά απαντώνται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, σ’ αυτό το εύληπτο ανάγνωσμα.

  • Περιγράφοντας το τωρινό οικονομικό και πολιτικό  πλαίσιο, κάνει μια αναδρομή στο ιστορικό του Ελληνικού πληθωρισμού και φτάνει στο σήμερα δίνοντάς όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Μέσα από αυτό το βιβλίο, ο συγγραφέας δίνει στον μέσο αναγνώστη την ευκαιρία να κατανοήσει τόσο τον πληθωρισμό όσο και τις επιπτώσεις του που είναι σημαντικές στην πραγματική ζωή αλλά και στις οικονομικές αποφάσεις.


Add: 2023-05-24 16:23:24 - Upd: 2023-06-20 13:17:47