Σύντομη ιστορία του πολέμου
Ο διαχρονικός ρόλος του πολέμου στην ανθρώπινη ιστορία
The shortest history of war (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-484-878-2
Εκδόσεις Παπαδόπουλος, Μεταμόρφωση Αττικής, 11/2022
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Ενιαία τιμή έως 25/5/2024
€ 16.98 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 21 εκ., 346 γρ., 304 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Το βιβλίο αυτό δεν είναι ένα βιβλίο στρατιωτικής ιστορίας με τη συνηθισμένη έννοια, Πρόκειται για μια μελέτη του πολέμου ως εθίμου και ως παράδοσης, ως πολιτικού και κοινωνικού θεσμού, και -κυρίως-ως προβλήματος. Το θέμα του είναι πώς λειτουργεί ο πόλεμος ως όλον, γιατί πολεμάμε, ακόμα και πώς μπορούμε να σταματήσουμε.
Περιγραφή

Ένα επίκαιρο ανάγνωσμα που αφηγείται την ιστορία του πολέμου από τις προϊστορικές – ίσως και τις προανθρώπινες – απαρχές του μέχρι τη σημερινή εποχή των αλγορίθμων, των ατομικών όπλων και της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των παγκόσμιων υπερδυνάμεων. Η ζωηρή περιγραφή και η οξυδερκής ματιά του Dyer, ο οποίος εν είδει επιλόγου διερευνά και την πιο πρόσφατη απειλή που διαμορφώνεται μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την ανατροπή της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων, το καθιστούν ζωτικής σημασίας για τον σημερινό αναγνώστη που θέλει να κατανοήσει τον ρόλο του πολέμου στη μακροχρόνια ανθρώπινη ιστορία: γιατί τον κάνουμε – και πώς μπορούμε να τον σταματήσουμε.

  • Το βιβλίο αυτό είναι μια ξεκάθαρη, σαφής επισκόπηση του πολέμου, της εξέλιξής του και του πιθανού μέλλοντός του, η οποία ανιχνεύει τη σχέση μεταξύ των κοινωνιών και τον τρόπο με τον οποίο ξεσπούν και διεξάγονται οι πόλεμοι, εξετάζοντας παράλληλα τις συνέπειες και τις ζημιές που προκαλούνται από κάθε πόλεμο.
  • Οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουν και τόσο καλά από που προκύπτει και πώς λειτουργεί στ’ αλήθεια ο πόλεμος κι αυτό το βιβλίο είναι ένας καλός τρόπος για να επανεξετάσουμε το φαινόμενο του πολέμου σε συνολικό επίπεδο,ειδικά σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
  • Τέλος, πάνω απ’ όλα, πρόκειται για ένα βιβλίο που ερευνά το γιατί κάνουμε πολέμους και πώς μπορούμε να τους σταματήσουμε τώρα που είναι απόλυτη ανάγκη.

Add: 2022-12-13 16:06:39 - Upd: 2024-01-16 13:00:08