Φόβος σε Καιρούς Κρίσης
Τεχνικές ενδυνάμωσης και πρακτικής υποστήριξης σε συνθήκες αβεβαιότητας
Practical help against Fear : How you support yourself in Times of Crisis (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Κυριαζής, Γιώργος
Επιστημονική επιμέλεια: Βαγιακάκος, Νικόλαος Μ.
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5340-27-8
Αλφάβητο Ζωής, Αθήνα, 2/2022
1η έκδ. || Νέα || Σειρά Αυτοανάπτυξη
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 11.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 19 εκ., 220 γρ., 134 σελ.
τ. 1
Σύντομη περιγραφή
Το βιβλίο αυτό είναι στην ουσία ένα "βιβλίο-εργαλείο", γεμάτο από ασκήσεις και τεχνικές ενδυνάμωσης απέναντι στο αίσθημα του φόβου, το οποίο είτε συντηρείται τεχνητά είτε επικρατεί συλλογικά, χρειάζεται να δούμε τι κρύβεται από πίσω του. Μάλιστα, σε συνθήκες αβεβαιότητας και κρίσιμες, όπως οι συνθήκες COVID-19, το βιβλίο αυτό γίνεται απαραίτητο.
Περιγραφή

Σε αυτό το συνοπτικό βιβλίο, πρόθεσή μου είναι σας εισάγω στις μεθόδους τις οποίες διδάχθηκα και με τη σειρά μου δίδαξα σε άλλους, κατά τη διάρκεια της 40χρονης καριέρας μου ως ψυχοθεραπευτής και συντονιστής σεμιναρίων. Οι ασκήσεις που εμπεριέχονται εδώ, προέρχονται από τη θεραπεία τραύματος, συμπεριφορική θεραπεία, συστημική θεραπεία, υπαρξιακή θεραπεία, NLP και συστημικές αναπαραστάσεις. Προσωπικά, τις χρησιμοποιώ όλες για την προσωπική μου εσωτερική εργασία και αυτό-βελτίωση.

Το να υπερνικήσετε το φόβο και να τελειώσετε με αυτόν – δυστυχώς αυτό δεν είναι δυνατό με την πανδημία και άλλες κρίσεις. Μεμονωμένες και αποσπασματικές κινήσεις δεν θα σας ωφελήσουν. Αυτό που χρειάζεστε είναι πιο περιεκτικές στρατηγικές, για βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις. Όσο περισσότερο κατανοείτε το υπόβαθρο του φόβου τόσο ευκολότερο θα είναι για εσάς να ακολουθήσετε νέα μονοπάτια ενδυνάμωσης.

Μπέρτολτ Ουλζάμερ, Συστημικός θεραπευτής & εκπαιδευτής

Dr. Bertold Ulsamer

Κλινικός Ψυχολόγος και Δρ Νομικής. Έχει εργαστεί σε πολλούς τομείς διοίκησης σε Γερμανικές επιχειρήσεις κι έχει διδάξει συμβουλευτική σε στελέχη διοίκησης.

Από το 1995 στράφηκε αποκλειστικά στη Συστημική Οικογενειακή Αναπαράσταση κατά Bert Hellinger, εκπαιδευόμενος από τον τελευταίο. Μετεκπαιδεύτηκε 3 χρόνια με τον Peter Levine στην Εργασία Τραύματος (Somatic Experiencing), όπου έχει αναπτύξει 16ήμερη εκπαίδευση για θεραπευτές και συμβούλους Συστημικής Αναπαράστασης, κυρίως στην Ιταλία. Συντονιστής σεμιναρίων και εργαστηρίων εφαρμογής της Συστημικής Εργασίας Hellinger, καθώς και εκπαιδευτής σε ετήσιες σχολές, για συντονιστές Αναπαράστασης, στην Ευρώπη, ΗΠΑ και Κίνα. Στην Ελλάδα, συμμετέχει ως επισκέπτης-εκπαιδευτής στο Αλφάβητο Ζωής®, με το δικό του Masterclass Σπουδών Συστημικής Αναπαράστασης από το 2009.

Έχει συγγράψει το κλασικό εγχειρίδιο “The Art & Practice of Family Constellations”, καθώς και 10 βιβλία εφαρμογής των Αναπαραστάσεων, που έχουν μεταφραστεί σε 9 γλώσσες. Στα Ελληνικά, κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του: «Γεννήθηκες να Βοηθάς», «Ο Παράγοντας Μήλο», «Γίνε Ευτυχισμένος και πλήρωσε το Τίμημα για αυτό» από τις Εκδόσεις Αλφάβητο Ζωής®. Ιστοσελίδα συγγραφέα: www.ulsamer.com

Εικαστικό εξωφύλλου: “Binds” Collection, printing with oil inks on canvas, up to 1.25 m, του Γιώργου Καμπουράκη.

Δρ Μηχ. Καθ. Γιώργος Καμπουράκης είναι μέλος του 5μελούς Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του European Communication Institute, ECI. Υπήρξε Ανώτερο Μέλος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ, καθώς και διαχειριστής του Εργαστηρίου Επικοινωνίας, Ακουστικής και Τεχνολογίας ΜΜΕ. Αρχισυντάκτης των περιοδικών ΗΧΟΣ & Hi-Fi, VISUAL WORLD, MUSICAL WORLD, TRAVELING, καθώς και δημοσιογράφος. Έκανε θεατρικές σπουδές στο West End του Λονδίνου υπό τον Peter Brooks. Εργάστηκε επίσης στην Παραγωγή σε μεγάλα τηλεοπτικά στούντιο στο ΗΒ. Ο Γιώργος Καμπουράκης είναι επισκέπτης Καθηγητής σε Βρετανικά, Αμερικανικά και Δανικά Πανεπιστήμια. Θιασώτης ζωγράφος στην Ψηφιακή Τέχνη (http://gcamb.gr) με περισσότερα από 600 έργα. Διδάσκει “Φυσική της Επικοινωνίας”, “Δημοσιογραφία με Μεγάλα Δεδομένα”, “Οικονομικά της Προσοχής” στο ECI από το 2007.

Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2022-02-11 15:18:12 - Upd: 2023-07-23 15:56:00