Ωριμάζοντας μαζί, Γονείς και Έφηβοι
Πώς μπορεί να επιτευχθεί μια λειτουργική και αναπτυξιακή σχέση
Parents, Teens, and Boundaries (τίτλος πρωτοτύπου)
Επιστημονική επιμέλεια: Σίμου, Βίκυ
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5340-16-2
Αλφάβητο Ζωής, Αθήνα, 2/2022
2η έκδ. || Νέα έκδοση || Επανέκδοση αναθεωρημένη
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Ενιαία τιμή έως 11/8/2023
€ 19.10 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 14 εκ, 393 γρ, 250 σελ.
τ. 1
Σύντομη περιγραφή
Η Δρ Τζέην Μπλουστέην είναι διεθνώς αναγνωρισμένη εκπαιδευτικός, συγγραφέας και ομιλήτρια. Έχει ειδικευτεί στον τομέα των σχέσεων ενηλίκων-παιδιών, με έμφαση στην αυτό-φροντίδα, την αυτεπίγνωση και την προσωπική ανάπτυξη. Προσκαλείται ως ειδικός σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα διεθνώς και έχει βραβευθεί για τη συγγραφική της εργασία.
Περιγραφή

«Όπου και αν βρίσκεστε στις σχέσεις σας με τα παιδιά σας, δεν φτάσατε εκεί από τύχη ούτε μέσα σε μια βραδιά. Είτε οι δρόμοι ήταν ομαλοί είτε ανώμαλοι, τώρα σάς δίνεται η ευκαιρία να αναπτύξετε νέες ικανότητες, που θα κάνουν το ταξίδι πιο ευχάριστο για όλους τους ενδιαφερομένους.

Αν φτάσατε μέχρι εδώ, είναι φανερό ότι δεσμευτήκατε αρκετά να δημιουργήσετε ή να ενισχύσετε τη σχέση που έχετε με τα παιδιά σας. Να θυμάστε πως όσο ζείτε, ό,τι και αν γίνει, είστε οι γονείς των παιδιών σας. Αν προσδοκάτε να χαρείτε μια σταθερή, τρυφερή σχέση μαζί τους -άσχετα αν δεν κάνατε πολλά μέχρι σήμερα για να τη θεμελιώσετε- τώρα είναι η μεγάλη στιγμή να αρχίσετε» Jane Bluestein

Η Βίκυ Σίμου, Ph.D, είναι ψυχοθεραπεύτρια, οικογενειακή θεραπεύτρια, καθηγήτρια αυτοεκτίμησης, ειδικής αγωγής και μουσικοθεραπεύτρια. Ανήκει στο Διεθνές Συμβούλιο για την Αυτοεκτίμηση από το 1985 και αποτελεί το μοναδικό του στέλεχος στην Ελλάδα. Το 1994 έφερε στην Ελλάδα το 1o Διεθνές Συνέδριο για την Αυτοεκτίμηση με τριάντα ομιλητές και ειδικούς της Αυτοεκτίμησης πολύ γνωστούς σε όλο τον κόσμο, όπως, λόγου χάρη, οι Bob Reasoner, Michele Borba, Nathaniel Branden, J. Canfild, Bettie Vorings, J. Bluestain, Dr. Hanoch Mc Carry κ.ά. Ίδρυσε το Ελληνικό Συμβούλιο για την Αυτοεκτίμηση το 1992 και την Ελληνική Εταιρεία Αυτοεκτίμησης και Συμβουλευτικής ΕΛ.Ε.Α.Σ. Δίδαξε Μετεκπαίδευση Ειδικής Αγωγής στη Μαράσλειο Ακαδημία, εκπαίδευσε δασκάλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης στην Αυτοεκτίμηση και διδάσκει το 2ετές Πρόγραμμα Συμβούλων Αυτοεκτίμησης. Δημιούργησε και λειτουργεί ιδιωτικά το Κέντρο Συναισθηματικής Έρευνας και Αυτοεκτίμησης τα τελευταία τριάντα χρόνια. Δίδαξε στις 4 Ακαδημίες Πολιτών του Πανεπ. Αιγαίου στα τμήματα Συμβουλευτικής, Ειδικής Αγωγής, Συστημικής Θεραπείας και στα 4 τμήματα Ανοιχτού Πανεπ. Αιγαίου.

Add: 2022-02-11 14:46:58 - Upd: 2022-03-08 15:42:57