Κινούμενοι με το Πνεύμα
Εκπαιδευτικός Οδηγός για τις Πνευματικές Συστημικές Αναπαραστάσεις, κατά Bert Hellinger
Gehen mit dem Geist : Ein Lehrbuch fur das geistige familienstellen nach Bert Hellinger (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Καρέλης, Σταύρος
Επιστημονική επιμέλεια: Βαγιακάκος, Νικόλαος Μ.
Υπό έκδοση
ISBN: 978-618-5340-07-0
Αλφάβητο Ζωής, Αθήνα, 5/2021
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γερμανική
Ενιαία τιμή έως 23/11/2022
€ 26.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
23 x 15 εκ, 308 γρ, 228 σελ.
τ. 1
Σύντομη περιγραφή
Εκπαιδευτικός Οδηγός για το πώς λειτουργούν και πώς χρησιμοποιούνται οι Πνευματικές Συστημικές Αναπαραστάσεις. Αυτή είναι η ύστατη εργασία του φιλοσόφου και ψυχοθεραπευτή Bert Hellinger (1925-2019), ο οποίος εμπνέεται από τον Αριστοτελικό Νου και μάς παραδίδει μια εκπληκτική μέθοδο Αρωγής Ζωής.
Περιγραφή

Το βιβλίο «Κινούμενοι με το Πνεύμα», απευθύνεται σε αυτούς που ενδιαφέρονται σοβαρά να κατανοήσουν την προσέγγιση της Πνευματικής Συστημικής Αναπαράστασης. Γύρω στο 2004, o Γερμανός θεραπευτής και φιλόσοφος Bert Hellinger, θεμελιωτής της μεθόδου της Οικογενειακής Συστημικής Αναπαράστασης από τη δεκαετία του ‘80, ανέπτυξε μια νέα φόρμα της, που περίγραψε ως «εφαρμοσμένη φιλοσοφία». Την ονόμασε «Κινήσεις του Νου-Πνεύματος», εμπνεόμενος από τον όρο «Νου» του Αριστοτέλη. Κατά την επόμενη 8ετία, ως το 2012, η προσέγγιση αυτή απέκτησε τέτοια ωριμότητα και απήχηση διεθνώς, που κρίθηκε αναγκαίο η συγγραφή ενός κατάλληλου εκπαιδευτικού οδηγού, που θα απευθύνεται τόσο προς επαγγελματίες του ψυχοκοινωνικού χώρου, συμβούλους, αρωγούς και θεραπευτές, όσο και προς κάθε ενδιαφερόμενο μελετητή, ερευνητή ή αναζητητή «λύσεων ζωής».

Οι συγγραφείς, Τόμας Γκέρμαν και Ούρσουλα Στάινμπαχ, συστημικοί θεραπευτές και προσωπικοί φίλοι του Χέλλινγκερ, έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικό κείμενο αναφοράς και μια ανεξάρτητη συλλογή από βίντεο πνευματικών αναπαραστάσεων του τελευταίου. Το βιβλίο αυτό αποτελείται από 109 σύντομα κεφάλαια, τα οποία έχουν οργανωθεί σε 11 μέρη ως εξής:

 1. Οι Θεμελιώδεις Αρχές
 2. Η Φιλοσοφία
 3. Η Συνείδηση
 4. Οι Προϋποθέσεις
 5. Η Κίνηση
 6. Η Μητέρα
 7. Η Αντίληψη
 8. Οι Τάξεις της Αγάπης
 9. Οι Δυναμικές
 10. Με τι ξεκινάμε;
 11. Τρόποι προς τη Λύση
Σχετιζόμενα προϊόντα