Τα ζώα και εμείς
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-484-605-4
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 10.99 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
13 x 21 εκ., 174 γρ., 112 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Σ’ ένα εξαιρετικά συναρπαστικό, βατό αλλά και εμπεριστατωμένο κείμενο, η φιλόσοφος Έλλη Βιντιάδη παρουσιάζει μια πλήρη επισκόπηση των επιχειρημάτων που χρησιμοποιούμε για να δικαιολογήσουμε τις συμπεριφορές μας προς τα ζώα.
Περιγραφή

Σ’ ένα εξαιρετικά συναρπαστικό, βατό αλλά και εμπεριστατωμένο κείμενο, η φιλόσοφος Έλλη Βιντιάδη παρουσιάζει μια πλήρη επισκόπηση των επιχειρημάτων που χρησιμοποιούμε για να δικαιολογήσουμε τις συμπεριφορές μας προς τα ζώα. Το κείμενό της ξαφνιάζει: αυτό που ίσως μας φαίνεται αυτονόητο καταρρίπτεται, και αυτό που θεωρούσαμε παράλογο μοιάζει, ξαφνικά, λογικό.

Γιατί σας το προτείνουμε:

  • Γιατί είναι μια σύντομη και εμπεριστατωμένη εισαγωγή –και παρ’ όλα αυτά μία πλήρης επισκόπηση– όλων των επιχειρημάτων υπέρ και κατά της αναγνώρισης των δικαιωμάτων των ζώων αλλά και των υποχρεώσεών μας προς αυτά: δύο δρόμων που συχνά συγκρούονται και δημιουργούν ηθικά διλήμματα ακόμα και στους πιο ζωόφιλους ανάμεσά μας.
  • Γιατί είναι ένα βιβλίο που ασχολείται με την υπόσταση των ζώων εντός ενός πολύ ευρύτερου πλαισίου (σε σχέση, λ.χ., με το περιβάλλον και τις υποχρεώσεις μας προς τη Γη και τους άλλους ανθρώπους) αλλά και με προσήλωση σε καθημερινά ερωτήματα: να τρώμε κρέας ή όχι; Αν όχι, τι αντίκτυπο έχει αυτό στο περιβάλλον; Να συμπεριφερόμαστε στα κατοικίδιά μας ως να ήταν άνθρωποι; Να κλείσουμε ή όχι όλους του ζωολογικούς κήπους;
  • Γιατί είναι ένα κείμενο υψηλής ευφυΐας και πυκνής συλλογιστικής. Και παρ’ όλα αυτά διαβάζεται απνευστί.
 
Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2021-01-18 23:56:13 - Upd: 2021-01-18 23:56:13