Στο Όνομα της Αξιοπρέπειας
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-569-935-2
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.99 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 21 εκ., 360 γρ., 320 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Το βιβλίο αυτό αλλάζει τη θεώρηση της κρίσης: Αντί να εξετάζει τις επιλογές των πολιτικών ηγεσιών, διερευνά τις τάσεις της κοινής γνώµης.
Περιγραφή

H κοινή γνώµη είναι παντού. Προβάλλει τα αιτήµατά της στις τηλεοπτικές ειδήσεις, πρωταγωνιστεί στο διαδίκτυο και διεκδικεί ανατρεπτικό ρόλο µέσα από κινήµατα διαµαρτυρίας όπως αυτά των Αγανακτισµένων της Πλατείας Συντάγµατος ή των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία.

Συνδυάζοντας αριθµούς δηµοσκοπήσεων και συναισθηµατικά φορτισµένες µαρτυρίες απλών ανθρώπων, το βιβλίο παρακολουθεί την ελληνική κοινή γνώµη κατά τα χρόνια των Μνηµονίων. Καταγράφει τις αντιλήψεις της ελληνικής κοινωνίας στα µεγάλα θέµατα που την απασχόλησαν, από τα Μνηµόνια και το Ευρώ έως το προσφυγικό και το Μακεδονικό. Φωτίζει την οργή της, την ανασφάλειά της και το αίσθηµα της χαµένης αξιοπρέπειας που βίωσε. Ανιχνεύει τα ερωτήµατα και τις ανησυχίες της για το ποιος αποφασίζει τελικά στη δηµοκρατία µας.
 
Το βιβλίο αυτό αλλάζει τη θεώρηση της κρίσης: Αντί να εξετάζει τις επιλογές των πολιτικών ηγεσιών, διερευνά τις τάσεις της κοινής γνώµης.
 
Είναι ένα ταξίδι από την οργή στην ελπίδα, και από την προσµονή στην αποµάγευση.

ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

Γιατί, εν αντιθέσει με πολλές μελέτες που έχουν κυκλοφορήσει για τη ρευστότητα του πολιτικού λόγου και τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης κατά τη διάρκεια των Μνημονίων, το βιβλίο Στο Όνομα της Αξιοπρέπειας προσφέρει κάτι μοναδικό στην ελληνική βιβλιογραφία: μία θεώρηση «από κάτω προς τα πάνω», παρακολουθώντας τις αλλαγές στις διαθέσεις της κοινής γνώμης ως κινητήριο μοχλό του πολιτικού παιχνιδιού.

Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2019-11-28 13:10:07 - Upd: 2023-10-09 12:38:03