Εισαγωγή στη δερματολογία
Abc of Dermatology (τίτλος πρωτοτύπου)
Επιμέλεια κειμένου: Δανοπούλου, Ιφιγένεια
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-452-033-6
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 55.79 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 29 εκ., 747 γρ., 175 σελ.
Περιγραφή

Το πρωτότυπο βρίσκεται ήδη στην τέταρτη έκδοσή του, πλήρως αναθεωρημένο και ενημερωμένο. Το επιμελήθηκε ο P. K Buxton, ενώ έχουν συνεισφέρει πολυάριθμοι διακεκριμένοι Βρετανοί δερματολόγοι.
Επισημαίνεται ότι δεν πρόκειται για διδακτικό σύγγραμμα, αλλά περισσότερο για ένα κλινικό εγχειρίδιο αναφοράς. Επικεντρώνεται δηλαδή στις συνήθεις δερματοπάθειες και προσφέρει
βασικές συμβουλές. Οι συχνά εμφανιζόμενες δερματοπάθειες χρησιμοποιούνται ως βάση σύγκρισης με τις λιγότερο συνηθισμένες. Άλλες κλινικές οντότητες, όπως οι δερματολογικές εκδηλώσεις συστηματικών νόσων, η ανοσολογία του δέρματος και οι επεμβατικές θεραπείες, αναπτύσσονται σε ιδιαίτερα κεφάλαια.

Την άρτια επιμελημένη έκδοση συνοδεύουν πλούσια εικονογράφηση, πίνακες και σχήματα που διευκολύνουν τον αναγνώστη. Έτσι, το βιβλίο απευθύνεται κυρίως στον οικογενειακό ιατρό, τον παθολόγο ή τον νέο νοσοκομειακό ιατρό, που έρχεται αντιμέτωπος με μια
δερματοπάθεια, χωρίς να έχει την εξοικείωση ενός έμπειρου δερματολόγου. Χρησιμοποιώντας
το εγχειρίδιο ως οδηγό θα καθοδηγηθεί σε μια ορθή διάγνωση, ενώ θα βρει και οδηγίες σχετικά
με τις διαγνωστικές εξετάσεις και την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Το βιβλίο παρέχει μια περιεκτική σύνοψη των κυριότερων παθήσεων της Δερματολογίας. Αναμένεται ότι θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, ενώ θα αναδειχθεί σε αναντικατάστατο βοήθημα για φοιτητές, νοσηλευτές, γενικούς ιατρούς και ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, που αντιμετωπίζουν δερματολογικές παθήσεις.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:29:07