Ειδικές μισθωτικές συμβάσεις
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-272-602-0
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 58.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Απροσδιόριστο δέσιμο
336 σελ.
Περιγραφή

Με τον τόμο αυτό εκδότης και συγγραφέας κλείνουν το πρόγραμμά τους να παρουσιάσουν στο νομικό κοινό μία τριλογία του δικαίου των μισθώσεων, το οποίο ξεκίνησαν με την `Εμπορική Μίσθωση` (2004) και τον `Κώδικα Εμπορικών Μισθώσεων` (2008), συνέχισαν με τις `Αστικές Μισθώσεις` (2008) και ολοκληρώνουν πλέον με τις ανά χείρας `Ειδικές Μισθωτικές Συμβάσεις`.
Στο τελευταίο αυτό πόνημα, σε μια σειρά κεφαλαίων επιχειρείται μια πρακτική επισκόπηση των μισθώσεων για τις οποίες προβλέπουν ειδικοί νόμοι, εφαρμοστέοι παράλληλα προς τις συμβατές προς αυτούς ρυθμίσεις του Αστικού Κώδικα, δηλ. αυτών στις οποίες εμπλέκονται το Δημόσιο και διάφορα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου καθώς και μερικών βασικών από το χώρο των κατ` αρχήν διεπομένων από τον ανωτέρω Κώδικα μισθώσεων προσοδοφόρων πραγμάτων κ.λπ.
Υπάρχουν και αρκετά είδη μισθώσεων που θα μπορούσαν να ενταχθούν στα παραπάνω πλαίσια, στις οποίες δεν κρίναμε σκόπιμο να σταθούμε ιδιαίτερα, τόσο γιατί λίγο πολύ καλύπτονται από αυτά που μας έχουν ήδη απασχολήσει, όσο και γιατί τις θεωρήσαμε, με υποκειμενικά σίγουρα κριτήρια, ως δευτερεύοντος ενδιαφέροντος.
Με την ελπίδα ότι κι αυτό το βιβλίο μας θα φανεί χρήσιμο στους συναδέλφους που θα μας τιμήσουν με την προσοχή τους, το παραδίδουμε στη δημοσιότητα, επικαλούμενοι την μακροθυμία του αναγνώστη - και την επιείκειά του για τα αναπόφευκτα κενά του.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Χρονομετρική μίσθωση (time-sharing)
Σύμβαση υπό προειδοποίηση (allotment)
Χρηματοδοτική μίσθωση (leasing)
Αγρομίσθωση και επίμορτη αγροληψία
Μισθώσεις περιπτέρων και κυλικείων
Μισθώσεις του Δημοσίου
Μισθώσεις ΝΠΔΔ - Εκμισθώσεις Ακινήτων ΝΠΔΔ
Μισθώσεις και εκμισθώσεις από Δήμους και Κοινότητες
Μισθώσεις και εκμισθώσεις Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων
Μισθώσεις λατομείων
Μισθώσεις λατομείων
Μισθώσεις μεταλλείων
Επίμετρο - Η μίσθωση προσοδοφόρου πράγματος

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2022-04-19 16:27:55