Αχνάρια του Θεού ή Τηλέμαχος
Το παλληκάρι της Ιθάκης, του Οδυσσέα ο γιος: Εννιά βιβλία για την αρχή της ιστορίας της ζωής του
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-91353-3-7
2η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 16.92 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
26 x 21 εκ, 775 γρ, 264 σελ.
Περιγραφή

Ο φιλόλογος και ο ποιητής.

Ένας φιλόλογος ανεκάλυψε, τον Ιανουάριο του 2000, στα ξεχασμένα Αρχεία των χειρογράφων ενός ποιητή, δύο τετράδια μικρά με πολλές σελίδες, με το ίδιο περιεχόμενο. Το ένα με πρώτη συγκέντρωση και καθαρογραφή των σκόρπιων σε φύλλα και πρόχειρα τετράδια ποιημάτων, το δεύτερο με τα ίδια ποιήματα βελτιωμένα σε μεγάλο βαθμό. Το έργο αυτό, ενός νεαρού ποιητή, είχε δημιουργηθεί πριν από μισόν αιώνα, από το 1952 ως το 1956. Ο φιλόλογος προχώρησε στη δημοσίευση του το 2001. Τώρα κρατάτε στα χέρια σας τη δεύτερη έκδοση αυτού του βιβλίου.

Γιατί σ` αυτό το έργο είναι πολλά τα καθαυτό λυρικά, αλλά πολύ περισσότερα τα τμήματα από την ομηρικήν Οδύσσεια, με κύριο περιεχόμενο την ιστορία του Τηλέμαχου; Η κατανόηση μπορεί να είναι εύκολη, αν δούμε καθαρά ποιο είναι το βασικό θέμα στην ομηρική ποίηση γύρω από τον Τηλέμαχο.

Πώς και πού μεγάλωσε, μέσα σε ποιες συνθήκες, πότε και πώς άρχισε να προβληματίζεται ποιος είναι, πού βρίσκεται και πού πηγαίνει;

Τα ομηρικά κείμενα, τα χνάρια του Θεού, το ξύπνημα της καθαρής σκέψης, η αρχή του δρόμου, είναι ασφαλώς η κορυφαία ποίηση όλων των λαών και όλων των εποχών, με κύριο θέμα την αρχή της πραγματικής ανδρικής ζωής του εφήβου.

Εκτός από τα προβλήματα γύρω του, υπάρχουν και τα προβλήματα της καρδιάς του. Έτσι ερμηνεύεται και η σύνθεση, η συμπόρευση, στο παρόν βιβλίο, των λυρικών-ερωτικών ποιημάτων του ποιητή με τα ομηρικά κείμενα.

Add: - Upd: