90 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την ελεύθερη Ελλάδα
Πρακτικά συμποσίου, Ρέθυμνο 5-7 Δεκεμβρίου 2003
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-6688-07-2
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Χαρτόδετο
19 x 28 εκ., 1,333 γρ., 487 σελ.
Περιγραφή

Για τον εορτασμό της επετείου των 90 χρόνων από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος", υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, έλαβε την πρωτοβουλία για αρκετές εκδηλώσεις, στα Χανιά, στις υπόλοιπες πρωτεύουσες των νομών της Κρήτης, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.
Στο Ρέθυμνο, εκτός από την έκθεση με τίτλο "90 χρόνια Βαλκανικοί Πόλεμοι και Κρήτη" συνδιοργανώθηκε, με τη φροντίδα της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Ρεθύμνου και την αμέριστη συμπαράσταση του Προέδρου αυτής κ. Μιχάλη Τρούλη, και συμπόσιο με θέμα "90 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την ελεύθερη Ελλάδα".
Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών "Ελευθέρως Κ. Βενιζέλος" έχει ξεκινήσει εδώ και επτά χρόνια τη μελέτη του έργου, της ζωής και της εποχής του Ελευθερίου Βενιζέλου και στους στόχους του είναι η κινητοποίηση των επιστημονικών δυνάμεων του τόπου στην έρευνα της προσωπικότητας του μεγάλου πολιτικού και της κρίσιμης εποχής του. Στο πλαίσιο αυτό το Συμπόσιο συνεισέφερε σημαντικό έργο και πρωτότυπες εργασίες, που φωτίζουν μία συγκλονιστική περίοδο της νεότερης ιστορίας μας. Επομένως, η έκδοση του παρόντος τόμου, με το σύνολο των ανακοινώσεων του συμποσίου, αποτελεί εξαιρετική συμβολή στην έρευνα, καθώς απευθύνεται στους ερευνητές αλλά και στο ευρύ κοινό.
Οφείλονται ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Ρεθύμνου για την άψογη συνεργασία στην οργάνωση και πραγματοποίηση του συμποσίου και στον πρόεδρό της κ. Μιχάλη Τρούλη για την επιμέλεια της έκδοσης των πρακτικών, η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει την υψηλή επιστημονική κλάση του σημαντικού έργου της Ι.Λ.Ε.Ρ.

Νικόλαος Εμμ. Παπαδάκης
Γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος"


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2024-03-12 11:50:02