Ύδρα
Εικαστικές αποτυπώσεις: Έργα Ελλήνων καλλιτεχνών του 20ού αιώνα
Hydra
Through the Eyes of 20th Century Greek Artists
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-85174-1-7
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 28 εκ., 481 γρ., 103 σελ.
Περιγραφή

[...] Ο παιδευσιακός ρόλος αυτής της παρουσίασης είναι, θεωρούμε, απόλυτα προφανής.

Οι πενήντα περίπου καλλιτέχνες που έργα τους υπάρχουν στην έκθεση δεν αναζητήθηκαν με κάποια, οποιασδήποτε μορφής αξιολογικά κριτήρια. Φυσικά οι πιο πολλοί είναι από τους σημαντικότερους και τους πιο γνωστούς δημιουργούς της χώρας μας.

Υπάρχουν όμως κι άλλοι για τη συμμετοχή των οποίων ή, αντίθετα, για τη μη συμμετοχή τους, θα υπάρξουν πιθανόν κάποιες ενστάσεις. Σε μια τόσο μεγάλη προσπάθεια όμως, με τη συμμετοχή στην οργάνωση της εκδήλωσης πολλών ειδικών, επιβάλλεται ένας κάποιος μέσος όρος. Σε τέτοιου είδους εκθέσεις θα ήταν μέγα λάθος να γίνουν οι οποιεσδήποτε αξιολογήσεις ή κριτικές επί των επιλογών των διοργανωτών.

Δυστυχώς ο χώρος που διατίθεται δεν είναι επαρκής για συμμετοχή και πολλών άλλων αξιόλογων δημιουργών, παρότι θα το επιθυμούσαμε ιδιαίτερα. Οπωσδήποτε ευελπιστούμε σε μελλοντική συμπλήρωση του καλλιτεχνικού αυτού "κενού" με τη διοργάνωση, πολύ σύντομα, της συνέχειας της έκθεσης αυτής, εδώ, στον ίδιο χώρο.

Η έκθεση "Ύδρα - Εικαστικές Αποτυπώσεις" που παρουσιάζουμε στη φετινή θερινή περίοδο, προετοιμάζεται με μεράκι και πολύ ενθουσιασμό, σχεδόν δύο χρόνια τώρα.

Η ολοκλήρωσή της δεν θα ήταν ασφαλώς εφικτή χωρίς την αμέριστη και ουσιαστική συμβολή πολλών σημαντικών ανθρώπων του τόπου μας. [...]

(Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου - Παύλου)


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:22:28