Όσα δεν παίρνει ο άνεμος
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-558-020-9
Εκδόσεις Δωδώνη, Αθήνα, 5/2013
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 8.98 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 229 γρ., 164 σελ.
Περιγραφή

Στο βιβλίο περιέχονται ομιλίες-διαλέξεις που έλαβαν χώρα σε διάφορα πνευματικά εντευκτήρια των Αθηνών, όπως: Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, Σύλλογος Αθηναίων, Πνευματικό Κέντρο ΗΩΣ και Κρητική Λέσχη Πραισός, με τους εξής τίτλους: "Ο ρομαντισμός ως πνευματικό κίνημα στη μουσική και στην τέχνη του λόγου" - "Το πολιτιστικό θαύμα του Μινωικού πολιτισμού" - "Η εθνική σημασία της Κρητικής Αναγέννησης" - "Γιόχαν Στράους" - "Ο έρωτας ως συναίσθημα από τη χαραυγή της Ιστορίας" - "Ο Κρητικός και η ιστορία του" - "Το ελληνικό δημοτικό τραγούδι" - "28η Οκτωβρίου 1940" - "Σπαρτιατική οργάνωση και κοινωνία" - "Οι πρωτεργάτες της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας".

Ο συγγραφέας αναπτύσσει, εν τάχει - στα πλαίσια μίας ολιγόλεπτης ομιλίας -, αλλά όσο πιο διεξοδικά γίνεται, το θέμα, δημιουργώντας, κάθε φορά, με τον γλαφυρό του τρόπο, αφενός το ενδιαφέρον για το θέμα με το οποίο ασχολείται και αφ` ετέρου, το ενδιαφέρον για μία περαιτέρω ενασχόληση, καθώς και μια πληρέστερη μελέτη για όσους θα το επιθυμούσαν. Όταν τελειώσει πλέον την ανάγνωση, ο αναγνώστης θα είναι σίγουρα αν όχι πιο σοφός, τουλάχιστον, περισσότερο πλούσιος με τις γνώσεις τις οποίες θα έχει αποκτήσει. Σε κάθε περίπτωση, θα είναι οπωσδήποτε, περισσότερο φιλαναγνώστης.

Η ανάπτυξη των θεμάτων, παρ` όλη την περιεκτικότητά της, επιδιώκει να εξετάσει, το αντικείμενο της ομιλίας, σφαιρικά, παραθέτοντας πολλές απόψεις και, εν μέρει αντιπαραβάλλοντας τη μία με την άλλη, αρκετές φορές. Έτσι, ο συγγραφέας επιτυγχάνει τα κείμενά του να ξεφεύγουν από τα στενά όρια μιας ομιλίας και να γίνονται μικρά δοκίμια.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2022-09-07 16:31:27