Οδοιπορία του Γιώργου Θεοτοκά
Είκοσι χρόνια από το θάνατό του
Κυκλοφορεί
Ευθύνη, Αθήνα, 12/1986
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.21 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Δερματόδετο
16 x 25 εκ., 395 γρ., 186 σελ.
Περιγραφή

Ερμηνεύοντας με το εξαιρετικό λογοτεχνικό του έργο και την πολιτεία του, ο Γιώργος Θεοτοκάς τους καιρούς του, υπήρξε από καταγωγή, από την ιερή του ρίζα ελληνοκεντρικός κατ` εξοχήν συγγραφέας και στοχαστής και αναδείχτηκε στην στερνή περίοδο του επίγειου βίου του αληθινά και γνήσια θεοκεντρικός.

Μέσα, στην αιθάλη των καιρών μας που σκεπάζει ολόκληρη τη νεοελληνική κοινωνία, και την υψηλή περιοχή των Γραμμάτων μας, ο Θεοτοκάς στέκεται φωτεινός εκφραστής των ιδανικών, των θέσεων και των προσδοκιών της μεγάλης Γενιάς του Τριάντα αλλά συγχρόνως και μάρτυρας της ευγένειας του πνεύματος που αποκαλύπτει όχι μόνο την αξιοπρέπεια του ανθρώπου αλλά και την βαθύτερη ουσία της λογοτεχνικής δημιουργίας.

Φιλελεύθερος και απροκατάληπτος, γενναιόκαρδος και πάντοτε μελαγχολικά εγκάρδιος, εχάραξε μια φωτεινή γραμμή βαθιά μέσα στην νεοελληνική πραγματικότητα και σημάδεψε με την παρουσία του τον κόσμο μας.

Είκοσι χρόνια μετά την εσπευσμένη κοίμησή του, τον θυμούμαστε με σέβας, με φιλία και φωτίζουμε το ευγενές, ελληνοπρεπές έργο του με τιμή και στοργή. Μέσα σ` αυτό εστοιχειοθέτησε με τα αγνότερα στοιχεία του λόγου και με αίσθηση ισορροπίας όχι μόνο την περιπέτεια του Έθνους μας μέσα στην Ιστορία αλλά και την περιπέτεια του ανθρώπου επάνω στην γη, εστοχάστηκε και εργάστηκε ως αυθεντικός εκφραστής του πνεύματος και ως υπεύθυνος λειτουργός του πολιτισμού.

Η "Ευθύνη"


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2015-12-31 06:54:28