Μάνατζμεντ
Στρατηγική προσέγγιση
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-6674-66-2
2η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 31.85 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 721 γρ., 431 σελ.
Περιγραφή

Στη σύγχρονη εποχή που η οικονομική δραστηριότητα καταλαμβάνει πλανητικές διαστάσεις και η επιχείρηση μαστίζεται από την οικονομική κρίση, η βελτίωση της ανταγωνιστικής της ικανότητας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για αυτήν.
Το κλασικό Μάνατζμεντ νοούμενο ως διαδοχή ενεργειών για βελτίωση της αποτελεσματικότητας δεν επαρκεί πλέον, καθώς δεν ενσωματώνει στις θεμελιώδεις επιλογές του τη συστηματική εξέταση των διαρκών αλλαγών που λαμβάνουν χώρα στο περιβάλλον. Ούτε, επίσης, τη σημασία και τη μελέτη των επιπτώσεών τους στη μακροπρόθεσμη επιβίωση της επιχείρησης. Το κενό αυτό φιλοδοξεί να συμπληρώσει το ανά χείρας πόνημα. Σκοπός του είναι να περιγράψει και να αναλύσει τις λειτουργίες του Μάνατζμεντ σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της επιχείρησης και τις αντιλήψεις που αυτές υπαγορεύουν στα ηγετικά στελέχη. Το βιβλίο στηρίζεται στην επίκαιρη ελληνόγλωσση και ξένη βιβλιογραφία του Μάνατζμεντ καθώς και σε προσωπικές εμπειρίες του συγγραφέα και περιέχει πλείστα παραδείγματα από την καθημερινή πρακτική επιχειρήσεων.
Απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες που σπουδάζουν Διοίκηση Επιχειρήσεων ή συγγενή γνωστικά αντικείμενα, καθώς και στα στελέχη των ελληνικών επιχειρήσεων που επιθυμούν επαρκή ενημέρωση σε ζητήματα του σύγχρονου Μάνατζμεντ.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

1. Το Μάνατζμεντ από θεσμική και διαδικαστική άποψη
2. Τάσεις και προβληματισμοί στην επιστήμη του Μάνατζμεντ
3. Οικονομικοί οργανισμοί και επιχειρήσεις
4. Σχεδιασμός / Προγραμματισμός
5. Στρατηγικός σχεδιασμός / Προγραμματισμός
6. Οργάνωση
7. Στελέχωση
8. Ηγεσία
9. Έλεγχος
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00