Θεσσαλονίκη: Οδηγός πόλης
Thessaloniki
City Guide
Εξαντλημένο
2η έκδ.
Γλώσσα: Αγγλικά || Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Χαρτόδετο
12 x 21 εκ., 167 γρ., 66 σελ.
Περιγραφή

Η πόλη, σήμερα, παρά το βάρος της ιστορίας (αρχαιοελληνική, βυζαντινή, υπό ρωμαϊκή ή τουρκική κυριαρχία, απελευθερωμένη το 1912) είναι μοντέρνα, ανήσυχη, πόλη του κινηματογράφου, της λογοτεχνίας, των εικαστικών, των ασταμάτητων εκδηλώσεων.
Μια πολιτεία σε ταχεία εξέλιξη, βαθιές αναπνοές και μεγάλη ανοικοδόμηση ανατολικά, κοντεύει, πλέον να ενωθεί με τη μαγευτική Χαλκιδική και το Άγιον Όρος.
Σταυροδρόμι Ανατολής-Δύσης πάντα, συντηρητική και ταυτόχρονα πρωτοπόρα, πολιτεία γόνιμων αντιφάσεων, εσωστρεφής και διάπλατα ανοιχτή, κλειδί κι αντικλείδι της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Είναι η πολιτεία των μεγάλων αναζητήσεων, των νέων ρευμάτων, των δεκάδων χιλιάδων φοιτητών που ανανεώνονται κάθε χρόνο, λιμάνι κι αγκαλιά, αφετηρία και όραμα ταξιδιού, εσωτερική κατάβαση αλλά και χώρος της εύκολης και ζεστής επικοινωνίας.
Είναι η πόλη των μεγάλων περιπάτων, των συναντήσεων και του γλεντιού, του έξοχου φαγητού, αστή και φτωχομάνα, ελληνική αλλά και κοσμοπολίτικη που φιλοξενεί εδώ και πέντε αιώνες μιαν ισχυρή εβραϊκή κοινότητα και πολλούς σύγχρονους μετανάστες, πόλη με μεγάλη και ανθρώπινη, στα μέτρα μιας ευχάριστης καθημερινότητας, αλλά και μήτρα μεγάλων ονείρων.
Θεσσαλονίκη, πόλη της Διεθνούς Έκθεσης και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου, του Τσιτσάνη και του Σαββόπουλου, της μουσικής, του χορού και του θεάτρου.
Θεσσαλονίκη, πόλη της ανάγνωσης και του βιβλίου, και σήμερα πόλη της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου.

Γ. Σκαμπαρδώνης


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:26:48