Ανθολόγιο Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου 2024
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5869-01-4
Reprographics, Μυτιλήνη, 7/2024
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 1/1/2026
€ 18.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
16 x 23 εκ., 134 σελ.
Περιγραφή
Η Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου, συνεχίζοντας το λογοτεχνικό της ταξίδι, προχωρά για δεύτερη συνεχομένη χρονιά στην καθιερωμένη πια έκδοση του ετήσιου Ανθολογίου της.
Απόσπασμα από τον Πρόλογο της Προέδρου της Ε.Λ.Α. κας Στέλλας Πετρίδου: 
Τα έργα της παρούσας έκδοσης, ποιήματα και πεζογραφήματα, επιλέχθηκαν προσεκτικά, ένα προς ένα, προκειμένου να διατηρήσουν την ποιότητα της δημιουργικής έκφρασης, την οποία κι επιχειρεί να προσδώσει στο σύνολό της η Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου. Ειλικρίνεια κι αυθεντικότητα, αξιοπρέπεια και ήθος, αυστηρότητα και συνέπεια, παράδοση και νεωτερισμός κυριαρχούν στο συλλογικό αυτό έργο, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά προσδοκεί να χαράξει τη δική του δημιουργική πορεία στον χρόνο και να αποτελέσει χειροπιαστό παράδειγμα πνευματικής ανάκαμψης και μεγαλοσύνης του τόπου μας.
Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους λογοτέχνες που συμμετέχουν στο «Ανθολόγιο Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου 2024», με την ευχή ο δρόμος τους να είναι πάντοτε σπαρμένος με έμπνευση και δημιουργικότητα.
Ας είναι κι αυτός ο τόμος του Ανθολογίου μας μια σημαντική πνευματική παρακαταθήκη, άξια να διαβαστεί, να αγαπηθεί και να μεταλαμπαδευτεί στις επόμενες γενιές ως ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα γραφής, που αντανακλά τον παλμό της σημερινής συγγραφικής πραγματικότητας, με βασικό κριτήριο την αίσθηση που αυτή προκαλεί.
Απόσπασμα από το Εισαγωγικό Σημείωμα του συγγραφέα κ. Αθαν. Φραγκούλη, Δρ. Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, Επίτιμου Σχολικού Συμβούλου.
Ο Κικέρων έλεγε πως ένα «καλό βιβλίο» μπορεί να είναι τροφή της νεότητας, χαρά του γήρατος, κόσμημα της ευδαιμονίας, καταφύγιο και παρηγοριά στην ατυχία, ευχαρίστηση στο σπίτι, συντροφιά τη νύχτα, στο ταξίδι, στην εξοχή. Το Ανθολόγιο του 2024 της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου, καθώς οι σελίδες του είναι ποτισμένες με την πνοή του αγαθού και του ωραίου, είναι σίγουρα ένα «καλό βιβλίο», γιατί μεταδίδει στον αναγνώστη τη σκέψη και τα συναισθήματα ανθρώπων ανώτερης διανόησης και όχι μόνο πλουτίζει τις γνώσεις του και εκλεπτύνει τα αισθήματά του, αλλά παράλληλα μπορεί να τον τέρψει, να τον ξεκουράσει και να τον συντροφεύσει στο ταξίδι της ζωής. Να ανοίξει, με δυο λόγια, ένα παράθυρο στην ψυχή του και να αφήσει το φως και τη ζεστασιά να την πλημμυρίσουν.
 Αξίζει, λοιπόν, ένας ανεπιφύλακτος έπαινος στους συντελεστές αυτού του Ανθολογίου που είναι έργο αγάπης και μόχθου, άρτιο από αισθητική άποψη και πλούσιο σε περιεχόμενο, ένα αληθινό πνευματικό εντρύφημα. Είμαι βέβαιος πως αυτό θα πετύχει τους στόχους του, θα αναγνωριστεί η αξία του και θα καταξιωθεί στη συνείδηση του αναγνωστικού κοινού ως ένα πνευματικό αγαθό ανεκτίμητης αξίας.


Add: 2024-07-24 11:23:53 - Upd: 2024-08-05 13:59:10