Τι να κάνεις όταν το μυαλό σου κολλάει
Πως να αντιμετωπίσετε την Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή-Οδηγός για παιδιά
What to do When your Brain gets stuck : A kids guide to overcoming OCD (τίτλος πρωτοτύπου)
Επιστημονική επιμέλεια: Γαλανάκη, Ευαγγελία
Εικονογράφηση: Bonnie, Matthews
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-583-775-4
Παρισιάνου Α.Ε., Αθήνα, 1/2024
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Ενιαία τιμή έως 2/7/2025
€ 18.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Άδετο
21 x 20 εκ., 300 γρ., 100 σελ.
Περιγραφή
Ήξερες ότι οι άνθρωποι έχουν κάποιους μηχανισμούς για να ξεχωρίζουν τις σκέψεις τους και να μην αφήνουν το μυαλό τους να γεμίζει με περιττές σκέψεις; Ωστόσο, μερικές φορές οι μηχανισμοί αυτοί μπερδεύονται, και το μυαλό των παιδιών γεμίζει με εξαιρετικά ενοχλητικές σκέψεις. Αν αυτό έχει συμβεί και σε σένα, αν σου είναι δύσκολο να νιώσεις ασφάλεια και αυτοπεποίθηση επειδή κάποιες επίμονες σκέψεις σε βασανίζουν, τότε αυτό το
βιβλίο είναι για σένα.
Το βιβλίο «Τι να κάνεις όταν το μυαλό σου κολλάει» καθοδηγεί τα παιδιά και τους γονείς, μέσα από γνωστικές-συμπεριφορικές τεχνικές, να αντιμετωπίσουν την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (ΙΨΔ). Με ενδιαφέροντα παραδείγματα, δραστηριότητες και οδηγίες βήμα προς βήμα, βοηθά τα παιδιά να κατακτήσουν τις δεξιότητες που είναι αναγκαίες για να αποδεσμευτούν από τις σκέψεις και τις παρορμήσεις που προκαλεί η ΙΨΔ.
Γραμμένα από κλινικούς ψυχολόγους και καθηγητές Ψυχολογίας που έχουν πολυετή εμπειρία στην εργασία με παιδιά και γονείς και με πολύ ελκυστική εικονογράφηση, τα βιβλία της σειράς «Τι να κάνεις όταν», της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (American Psychological Association), πραγματεύονται μεγάλο εύρος ψυχικών δυσκολιών και προβλημάτων των παιδιών.

Add: 2024-04-19 14:28:23 - Upd: 2024-04-22 15:22:14