Ρόζ είναι το χρώμα της προδοσίας
Ένα ανεξιχνίαστο μυστήριο δεσπόζει στο Παρίσι
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-626-715-4
Εκδόσεις Πηγή, Θεσσαλονίκη, 4/2024
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 12/10/2025
€ 14.70 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
13 x 21 εκ., 186 σελ.
τ. 1
Περιγραφή
Το υποφωτισμένο Παρίσι, μια χούφτα διαμάντια και ένα βιβλίο με αστυνομικό χαρακτήρα…και όχι μόνο!
Παρίσι, Παραµονή Χριστουγέννων, 2011
Ώρα 00:01

Ο ντετέκτιβ Περντό απολαµβάνει τις τελευταίες του ηµέρες στο Τµήµα του Ιλ ντε λα Σιτέ λίγο πριν από τη συνταξιοδότησή του στην εκπνοή του χρόνου όταν η νεαρή Μαρί Σολιέ, γόνος γνωστής οικογενείας της ελίτ του Παρισιού, βρίσκεται να περιπλανιέται στα σοκάκια της Μον- µάρτρης µε τα ρούχα και τα χέρια της βουτηγµένα στο αίµα.

«Έτσι είναι αν έτσι νοµίζετε», απάντησε ευθαρσώς η Μαρί µε τη γνωστή φράση του Πιραντέλο και τράβηξε τη µαύρη τούφα των µαλλιών της µακριά από τα µάτια της τοποθετώντας την µε αργή κίνηση πίσω από το αυτί της και αφήνοντας να φανεί το πανάκριβο µαργαριταρένιο σκουλαρίκι της µε τα ροζ διαµαντάκια που της είχε χαρίσει ο πατέρας της όταν γεννήθηκε.

Στις επίµονες ερωτήσεις του ντετέκτιβ Περντό στο δωµάτιο των ανακρίσεων, η Μαρί έχει µόνο µία απάντηση στα χείλη της, «Έτσι είναι αν έτσι νοµίζετε», και µία µόνο εικόνα στο µυαλό της, το πτώµα της Ζουλιέτ µέσα στο διαµέρισµά της.

Για τη Μαρί ήταν αδύνατο να καταγραφούν όσα σκεφτόταν, όλα όσα είχε µέσα στο µυαλό της, όλα όσα είχαν συµβεί τους τελευταίους µήνες, τις τελευταίες µέρες, τις τελευταίες ώρες. Ακόµα και η ίδια προσπαθούσε να καταλάβει τι είχε συµβεί.

Ο ντετέκτιβ Περντό και ο αστυνόµος Κλεµάν αναλαµβάνουν την εξιχνίαση της υπόθεσης αναζητώντας κάποιον σύµµαχο, πώς όµως να τα καταφέρουν όταν θύτες και θύµατα αλλάζουν θέση διαρκώς και ο χρόνος τούς κυνηγάει αµείλικτος;

Στις σκιές του δόλου, η αλήθεια κρύβει το πραγµατικό της πρόσωπο. Ένα συναρπαστικό ταξίδι στα αινιγµατικά βάθη ενός εγκλήµατος ξεκινά και τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Εκτός αν…έτσι νοµίζετε!

Add: 2024-04-17 14:19:21 - Upd: 2024-04-17 14:38:24