Η αυτοαξιολόγηση του μαθητή στην τάξη
Θεωρία, έρευνες και παραδείγματα με ρουμπρίκες
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-602-442-9
Αφοί Κυριακίδη Εκδόσεις Α.Ε., Θεσσαλονίκη, 4/2024
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 5/10/2025
€ 15.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 480 γρ., 186 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Σκοπός του παρόντος βιβλίου είναι να ενημερώσει τους αναγνώστες για την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης στην τάξη και την επίδρασή της στη σχολική επίδοση των μαθητών, μέσα από τη σύγχρονη βιβλιογραφία και τις έρευνες που έχουν υλοποιηθεί.
Περιγραφή
Η σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα και το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον ενεργό ρόλο που θα πρέπει να έχουν οι μαθητές κατά την εκπαιδευτική διαδικασία συνέβαλαν στη δημιουργία νέων θεωρήσεων και πρακτικών στην αξιολόγηση του μαθητή. Μία μορφή αξιολόγησης με επίκεντρο τους ίδιους τους μαθητές κατά τη διάρκεια της οποίας τους δίνεται η δυνατότητα να σκέφτονται, να προβληματίζονται και να αξιολογούν μόνοι τους την εργασία τους και τα αποτελέσματά της είναι η αυτοαξιολόγηση.
Σκοπός του παρόντος βιβλίου είναι να ενημερώσει τους αναγνώστες για την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης στην τάξη και την επίδρασή της στη σχολική επίδοση των μαθητών, μέσα από τη σύγχρονη βιβλιογραφία και τις έρευνες που έχουν υλοποιηθεί. Επιπλέον, προτείνονται παραδείγματα ρουμπρικών αυτοαξιολόγησης για μαθητές Δημοτικού σχολείου τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν στην εκπαιδευτική πράξη τόσο από τους εν ενεργεία όσο και από τους μελλοντικούς εκπαιδευτικούς. Θα ήταν ευχής έργον το ανά χείρας βιβλίο να αποτελέσει ένα χρήσιμο εγχειρίδιο το οποίο να καλύπτει με σαφήνεια και επιστημονική επάρκεια τη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης του μαθητή.

Add: 2024-04-05 16:19:10 - Upd: 2024-04-09 12:08:58