Το Πράσινο Πνεύμα
Η οικονομική των αντιθέσεων στον σύγχρονο κόσμο
The Spirit of Green (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Σακκά, Ανδριάνα
Επιστημονική επιμέλεια: Αλεξόπουλος, Θωμάς || Τσάνη, Στέλλα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5705-15-2
Προπομπός, Αθήνα, 3/2024
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Ενιαία τιμή έως 4/9/2025
€ 28.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 448 σελ.
Περιγραφή

Η επίλυση των μεγαλύτερων προβλημάτων του κόσμου μας –από την κλιματική αλλαγή και τις πανδημίες μέχρι τις πυρκαγιές και την εταιρική αδικοπραγία– απαιτεί, περισσότερο από καθετί άλλο, την ανεύρεση νέων τρόπων διαχείρισης των ισχυρών αλληλεπιδράσεων που μας περιβάλλουν. Αναφορικά με τις εκπομπές άνθρακα και άλλες επιζήμιες για το περιβάλλον ενέργειες, αυτό ισοδυναμεί με τη διασφάλιση της καταβολής του αντίστοιχου κόστους από τους υπεύθυνους αντί για τη συνεχή μεταφορά του σε άλλα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των μελλοντικών γενεών.

Στο βιβλίο αυτό ο νομπελίστας οικονομολόγος William Nordhaus περιγράφει έναν νέο τρόπο για να ξεπεράσουμε αυτές τις τεράστιες προκλήσεις χωρίς να θυσιάσουμε την οικονομική ευημερία μας. Σε μια συζήτηση που εκτείνεται από την ιστορία του περιβαλλοντικού κινήματος μέχρι την Πράσινη Νέα Συμφωνία, ο συγγραφέας εξηγεί πώς το πνεύμα της πράσινης σκέψης προσφέρει μια ελπιδοφόρα νέα προοπτική στη σύγχρονη ζωή. Παρουσιάζει πώς η επανεξέταση της οικονομικής αποδοτικότητας, της βιωσιμότητας, της πολιτικής, των κερδών και των φόρων, του ατομικού συστήματος ηθικών αξιών, της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, της χρηματοοικονομικής και πολλών άλλων παραγόντων θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και ισότητα στην κοινωνία μας.

Ο Nordhaus προτείνει συγκεκριμένες λύσεις, καταλήγοντας σε ένα ριζοσπαστικό νέο όραμα που δηλώνει ότι πράγματι μπορούμε να έχουμε τόσο ένα προστατευμένο περιβάλλον όσο και μια ασφαλή οικονομία.

Add: 2024-04-02 12:23:59 - Upd: 2024-04-08 12:41:29