Χρονολογικά στίγματα της Πωγωνιανής
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-652-174-4
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 11/7/2025
€ 22.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
16 x 24 εκ., 184 σελ.
Περιγραφή
Περπατώντας στο χωριό και στα χωράφια της Πωγωνιανής, αλλά και ιχνηλατώντας την Ιστορία του Πωγωνίου, έχω καταγράψει διάφορες πληροφορίες οι οποίες δίνουν και κάποια «Χρονολογικά στίγματα» της Πωγωνιανής.
Τώρα που ανασκαλίζω στη σκέψη, στις σημειώσεις και στις φωτογραφίες του αρχείου μου, θεώρησα καλό να καταγράψω συνολικά αυτές τις πληροφορίες, οι οποίες μπορούν να φανούν χρήσιμες για μια άλλη ιστορική έρευνα και μελέτη του Πωγωνίου.
Αυτές οι μικρές καταγραφές της τοπικής ιστορίας διασταυρούμενες με άλλες όμοιες ίσως μεταφέρουν, μαζί με την παράδοση, κρυμμένες σελίδες, χρήσιμες για τους μελετητές και ερευνητές της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας.
Είναι γεγονός ότι συχνά, ακόμη και σε συζητήσεις χωρίς ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον, να αναζητούνται κάποιοι χρονολογικοί προσδιορισμοί γεγονότων, κτισμάτων, και ονομασιών.
Και είναι επίσης διαπιστωμένο, ότι πολλές τέτοιες χρονολογήσεις, για πρόσφατα ακόμη γεγονότα χάνονται στη λησμονιά της μνήμης ή χάνονται εκείνοι που τις κουβαλούν σαν αναμνήσεις ή ενθυμήσεις από παλιά, και έτσι η αφήγηση της τοπικής ιστορίας παρουσιάζει κενά τεκμηρίωσής της.
Σε αυτή την καταγραφή δεν γίνεται κάποια ιεράρχηση των πληροφοριών αυτών ούτε μπαίνουν σε χρονολογική σειρά.
Απλά καταγράφονται για να μη χαθούν σαν πηγές τοπικής ιστορίας και παράδοσης.


Add: 2024-03-30 10:44:28 - Upd: 2024-03-30 10:44:28