Τα Πέντε Κλειδιά
Συμβιωτικές Σχέσεις Εντός
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-627-481-7
Εκδόσεις iWrite.gr, Θεσσαλονίκη, 2/2024
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 7/8/2025
€ 16.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 250 σελ.
τ. 1
Περιγραφή
Περνάµε το µεγαλύτερο µέρος της ενήλικης ζωής µας στην εργασία µας, όπου έχουµε τους περισσότερους φίλους µας και κατ’ επέκταση τις σχέσεις µας. Οι άνθρωποι είναι από τη φύση τους κοινωνικά πλάσµατα. Οι οργανισµοί από τη φύση τους είναι ανθρώπινες κατασκευές. Οι περισσότεροι από εµάς έχουµε µια ψυχολογική ανάγκη για την αίσθηση του ανήκειν. Η «ανάγκη του ανήκειν» είναι µία από τις πέντε παγκόσµιες αλήθειες ή βασικές ανθρώπινες ανάγκες που οι άνθρωποι επιζητούν.

Παρουσιάζουµε έναν «τρόπο σκέψης», ένα σύστηµα ή µια µέθοδο που ονοµάζεται Six Sigma, η οποία, µεταξύ άλλων, µας υποχρεώνει να εστιάζουµε στα γεγονότα και όχι µόνο στη διαίσθηση και να σκεφτόµαστε κριτικά. Χρησιµοποιώντας το σύστηµα σωστά, µπορεί να αποτελέσει καταλύτη για αποτελεσµατική αλλαγή, αναπτύσσοντας εξαιρετικές δεξιότητες και µια στάση νικητή.

Οι επιτυχηµένοι οργανισµοί προσθέτουν αξία εστιάζοντας στην εκτέλεση των σωστών στρατηγικών και έχοντας στόχους µε σκοπό. Επισηµαίνουµε µια αποδεδειγµένη βασική στρατηγική, η οποία είναι η τοποθέτηση «πρώτα οι άνθρωποι και µετά οι πελάτες». Δείχνουµε επίσης πώς οι «ανθρωποκεντρικοί οργανισµοί» έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας και επιβίωσης. Για τον σκοπό αυτόν, προτείνουµε πέντε βασικές στρατηγικές (εξού και ο τίτλος του βιβλίου) µαζί µε µια στρατηγική ή ένα στυλ διοίκησης που ονοµάζουµε «συµβιωτική ηγεσία».

Add: 2024-02-29 12:23:05 - Upd: 2024-02-29 12:23:05