Αυτισμός
Από τη θεωρία στην πράξη
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5746-16-2
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 3/8/2024
€ 10.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 143 σελ.
Περιγραφή
Η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση περιλαμβάνει υπηρεσίες με ειδικό προσωπικό που λειτουργούν υποστηρικτικά στα παιδιά με αναπηρία ή/και ειδικές ανάγκες αλλά και παρέχουν δυνατότητες για τη σωστή διάγνωση, αξιολόγηση, εκπαίδευση κι επαγγελματική τους αποκατά-σταση. Σ’ αυτές τις υπηρεσίες -συμπληρωματικές και ειδικές- περιλαμ-βάνονται ειδικότητες επιστημόνων: σχολικός ψυχολόγος, παιδοψυχία-τρος, κοινωνικός λειτουργός, φυσικοθεραπευτής κ.ά.
Επιπλέον, η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ενσωματώνει ειδικά προ-γράμματα και ειδικούς χώρους που συντελούν στην υποστήριξη αυτή. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα προσαρμόζονται στις ομάδες των ανα-πήρων και στις εκπαιδευτικές τους ανάγκες αλλά και συγχρόνως στις δυνατότητες ή κλίσεις τους. Οι χώροι είναι κατάλληλα διαρρυθμισμένοι και εξοπλισμένοι με ειδικά μέσα για την υποβοήθηση και την ικανοποί-ηση των εκπαιδευτικών και κοινωνικών αναγκών των παιδιών.
Ειδική Αγωγή σημαίνει μια ειδικά σχεδιασμένη διδασκαλία που υπο-στηρίζεται ή μπορεί να υποστηρίζεται από ειδικά προγράμματα υπηρε-σιών (συμπληρωματικών/υποστηρικτικών) και μπορεί να παρέχεται σε διαρρυθμισμένους και εξοπλισμένους χώρους για την ικανοποίηση των ειδικών αναγκών του παιδιού. Σκοπός της Ειδικής Αγωγής αποτελεί ο εφοδιασμός των ατόμων με αναπηρίες με γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται, ώστε να αποτελέσουν ανεξάρτητα και παραγωγικά μέλη της κοινωνίας. Μόνο η Ειδική Αγωγή δύναται να ενσωματώσει διαδικα-σίες και προγράμματα σε ευρύ και ευέλικτο φάσμα.


Add: 2024-02-27 16:31:10 - Upd: 2024-02-27 16:31:10