Το σπίτι της ευθυμίας
Τhe Ηouse of Μirth (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-03-3888-1
Μεταίχμιο, Αθήνα, 2/2024
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Audiobook, Αρχείο σε σύνδεση, AAC
Διάρκεια: 16ω. 28λ.
Σύντομη περιγραφή
Το κλασικό αριστούργημα της Edith Wharton που εκδόθηκε το 1905 και σόκαρε την κοινωνία της Νέας Υόρκης, απεικονίζοντας με χειρουργική ακρίβεια τους ηθικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς περιορισμούς που επιβάλλονταν σε όποια γυναίκα τολμούσε να διεκδικήσει τα προνόμια που θα της εξασφάλιζε ένας γάμος χωρίς να αναλάβει τις υποχρεώσεις.
Περιγραφή
Η Λίλι Μπαρτ είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για να βρει την ευτυχία. Γοητευτική, έξυπνη και καλλιεργημένη ελίσσεται με αυτοπεποίθηση ανάμεσα στο πλήθος των θαυμαστών της, με στόχο να ξεφύγει από την επισφάλεια και να εξασφαλίσει μια θέση στην καλή κοινωνία. Παλεύοντας να ξεπεράσει τα εμπόδια που ορθώνονται συνεχώς μπροστά της, μπλέκεται ολοένα και περισσότερο στις ηθικές και ενίοτε αντιφατικές απαιτήσεις της νέας τάξης πραγμάτων.

Σταδιακά, οι επιθυμίες της Λίλι, όπως και τα ακριβά της γούστα, την εγκλωβίζουν σε ανυπέρβλητα πάθη, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα την υποκρισία και τη σκληρότητα της ελίτ της Νέας Υόρκης στο γύρισμα του αιώνα.

Η Edith Wharton σατιρίζει μια κοινωνία που όσο ακμάζει οικονομικά τόσο καταρρέει ηθικά, και δημιουργεί το γλυκόπικρο πορτρέτο μιας ηρωίδας που θα μάθει με τον πιο σκληρό τρόπο ότι τελικά όλα έχουν ένα τίμημα.

[…] η παλιά δίψα για ζωή την είχε κυριεύσει ξανά και όλη της η ύπαρξη απαιτούσε το δικό της μερίδιο στην προσωπική ευτυχία. Ναι…την ευτυχία εξακολουθούσε να θέλει, και η φευγαλέα εικόνα της που είχε δει έκανε όλα τα άλλα να μην έχουν καμία σημασία.
Απόσπασμα από το βιβλίο
Για να δείτε αναλυτικά και να προμηθευτείτε τον τίτλο:
https://jukebooks.gr/audiobook/870
Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2024-02-27 16:14:23 - Upd: 2024-02-27 16:14:23