Παραβατικότητα ανηλίκων
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5746-19-3
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 7/10/2024
€ 12.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 156 σελ.
Περιγραφή
Η νεανική παραβατικότητα αποτελεί ένα διαχρονικό φαινόμενο. Αν και τα τελευταία χρόνια κάνει όλο και πιο αισθητή την παρουσία της τόσο σε ένταση, όσο και με τις νέες μορφές που λαμβάνει, κατέχει μία μακροχρόνια ιστορία ανά τους αιώνες. Στη σημερινή εποχή παράλληλα με την αύξηση του αριθμού των νέων που συμμετέχουν σε παραβατικές ενέργειες και την αντιμετώπιση από εκείνους ψυχικών διαταραχών, παρατηρείται μία μείωση στα ηλικιακά τους όρια. Επίσης, αν και κάποτε οι αναφορές έκαναν λόγω για εγκληματικότητα των ανηλίκων, πλέον για την καλύτερη κατανόηση των συμπεριφορών αυτών γίνεται λόγος για «παραβατικότητα» των ανηλίκων.
Οι επιπτώσεις από αυτές τις ενέργειες είναι ποικίλες και μπορούν να α-ποτυπωθούν είτε σε ατομικό επίπεδο, με εγκατάλειψη του σχολείου, λανθα-σμένους τρόπους αλληλεπίδρασης και μετέπειτα ανεργία, είτε σε συλλογικό επίπεδο, με μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό κόστος από την ύπαρξη μη παραγωγικών, παραβατικών πολιτών.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ως ύστατη προσπάθεια χαλιναγώγησης του φαινομένου ειδικοί διαφόρων ειδικοτήτων, συνεργατικά, πασχίζουν για την καταπολέμησή του. Εξέχοντα ρόλο μεταξύ αυτών των ειδικών καταλαμβά-νει και ο ψυχολόγος, όπου μέσα από την ορθή δεοντολογικά και νομικά ά-σκηση του επαγγέλματός του και παράλληλα με προσωπική σύνεση και ηθι-κή, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά τόσο στην αρχική διάγνωση και κατα-νόηση του φαινομένου, όσο και μετέπειτα στην πρόληψη και στην αντιμε-τώπισή του.


Add: 2024-02-27 16:00:11 - Upd: 2024-02-27 16:00:11