Μανατζμεντ Σχολικού Οργανισμού: Διοικητικές προκλήσεις
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5746-20-9
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 16/11/2024
€ 10.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 140 σελ.
Περιγραφή
Το μάνατζμεντ του σχολικού οργανισμού είναι αδιάρρηκτα συνδε-μένο με την ηγετική συμπεριφορά του διοικητικού στελέχους και α-ποτελεί μια συνεχή πρόκληση στο πεδίο της λήψης αποφάσεων.
Αντιλαμβανόμενοι την σημαντικότητα της θέσης του διευθυντή μιας σχολικής μονάδας, στα κεφάλαια που ακολουθούν, γίνεται προ-σπάθεια αφενός προβληματισμού και ένταξης του αναγνώστη στην πολυπλοκότητα της διοικητικής θέσης και αφετέρου την ενεργοποίη-ση της ενσυναίσθησης των εκπαιδευτικών σε υπαρκτά προβλήματα της καθημερινής σχολικής ζωής.
Η μετασχηματιστική συμπεριφορά των διοικητικών στελεχών και η συνεχής ανασυγκειμένωση και αποπλαισίωση αφορούν στα ζητού-μενα και στα απαιτούμενα προκειμένου να επιτευχθεί η σύσσωμη α-νέλιξη του εκπαιδευτικού οργανισμού.
Η αποδοχή καινοτομιών, η επιβράβευση, η συμμετοχική λήψη α-ποφάσεων αποτελούν ορισμένα κομμάτια του παζλ που οφείλει να συμπληρώσει ο διευθυντής, συνεχώς προσβλέποντας στην κατάκτηση της επαγγελματικής ικανοποίησης των εκπαιδευτικών, των μαθητών, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και της κοινωνίας γενικότερα.
Ας γίνει ευχή όλων μας να προοδεύουμε ως εκπαιδευτικοί, να στο-χεύουμε σε απαιτητικότερους στόχους και να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες του σχολείου, προσφέροντας τόσο στον εαυτό μας όσο και στους συνεργάτες μας μια ολοένα και ποιοτικότερη εκπαίδευση.


Add: 2024-02-27 15:52:47 - Upd: 2024-04-01 17:27:20