Ζωή ή θάνατος
Το πρόβλημα των εκτρώσεων από Ιατρική, Νομική, Θεολογική, Ψυχολογική και Βιωματική θεώρηση
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-86307-3-4
Καθ' Οδόν, Αθήνα, 2022
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 39.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 1144 σελ.
τ. 1
Περιγραφή
 Εκατό και πλέον άνθρωποι, με ποικίλες επιστημονικές και κοινωνικές ιδιότητες, πασχίζουν να ιχνηλατήσουν, να επισημάνουν και να περιγράφουν αυτή την πράξη διακοπής κύησης, (όπου κύηση= σταδιακή προετοιμασία μιας ζωής προς την αυτονομία), που συντελείται ανενδοίαστα, παράνομα και ανήθικα· αλλά, μοιάζει πως κανείς εκεί έξω δεν θέλει να την αξιολογήσει ως τέτοια. Πανό ανεμίζουν φαρδιά-πλατιά, υστερικές κραυγές μαυρίζουν τον αέρα, τοίχοι διαβάζονται σαν βιβλία, «παράθυρα» ανοιγοκλείνουν, παντού χαραγμένες και αρθρωμένες οι λέξεις, κορμί μου, αυτοδιάθεση, απόφαση, ελευθερία, πρόοδος, δικαίωμα, εγώ... λες και προσπαθούν, ακούραστα και με πάθος, να μεταμφιέσουν μιαν εικόνα που στάζει αίμα· να της φορέσουν προσωπείο, κομψό και ταυτόχρονα σοβαρό. Τέτοιο που δεν θα διαταράξει την ηρεμία και την ειρήνη των «ανθρώπων», που είχαν την τύχη και την άδεια να πατήσουν σε τούτη τη γη· και τέτοιο που θα πείσει τους πάντες πως έτσι έχουν τα πράγματα.
Αλλά, είδε κάποιος, κάπου, τη λέξη «εκείνο»; Μήπως τη λέξη «ζωή»; Μήπως «πρόσωπο»; Μήπως «παιδί»; «Άνθρωπος», άραγε; Μπα· ούτε κι εγώ τις είδα πουθενά. Κάποιοι τις κρύβουν-σκόπιμα, ίσως. Δεν φαίνεται να είναι καλές και κατάλληλες για μας...
Και τι προσπαθούν να κάνουν όλοι αυτοί εδώ, οι εκατό και πλέον; Γιατί δεν αφήνουν τον κόσμο στην ησυχία του; Γιατί ξοδεύουν μελάνι και χρήμα, για να μας πείσουν πως κάτι τρέχει; Στο κάτω κάτω, η ευνομούμενη πολιτεία μας, οι νόμοι της, οι κοινωνικές της συμβάσεις, οι δικαστικοί λειτουργοί της, τα media και τα κανάλια της, τα κόμματα και οι οργανώσεις της, οι πάντες, έχουν πάρει θέση. Όλα καλά! ΟΚ! Και η έκτρωση είναι ΟΚ, είπαμε.
Και επιτέλους, ξεκόλλα, άνθρωπε. Ξέρουμε εμείς. Έτσι θέλουμε εμείς. Αποφασίσαμε εμείς. Διαγράψαμε χαρακτηρισμούς και κρατήσαμε την ουσία και τις παροχές της. Απελευθερωθήκαμε και ξεφορτωθήκαμε τα βαρίδια. Κανείς δεν θα μας πει τι να κάνουμε και πως. (Ίων Σμυρναίος, Νομικός, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Add: 2024-02-21 16:04:59 - Upd: 2024-02-21 16:04:59