Φαρενάιτ 451
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-03-3955-0
Μεταίχμιο, Αθήνα, 2/2024
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Ενιαία τιμή έως 6/8/2025
€ 15.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 160 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Το καλτ μυθιστόρημα του Ρέι Μπράντμπερι ζωντανεύει με τις εικόνες του Τιμ Χάμιλτον σε ένα εντυπωσιακό graphic novel.
Περιγραφή
Πριν από εβδομήντα χρόνια ο Ρέι Μπράντμπερι, ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους αμερικανούς συγγραφείς, στο καλτ μυθιστόρημά του Φαρενάιτ 451 οραματίστηκε ένα δυστοπικό μέλλον. Ο Μπράντμπερι σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Τιμ Χάμιλτον μετέτρεψαν αυτό το σύγχρονο αριστούργημα σε ένα εντυπωσιακό graphic novel.
Ο κόσμος του Γκάι Μόνταγκ, ενός πυροσβέστη ταγμένου στο καθήκον της καταστροφής των βιβλίων, ζωντανεύει μέσα από πολύχρωμες εικόνες. Η αφύπνισή του, η εξέγερσή του απέναντι στο σατανικό κράτος που ελέγχει τη σκέψη των πολιτών του και η συνειδητοποίηση ότι η φιλοσοφία, η θεολογία και η λογοτεχνία είναι ανυπολόγιστης αξίας αποτυπώνονται μοναδικά σε ένα έξοχο βιβλίο που θα μείνει αλησμόνητο στους αναγνώστες.

Μη σκέφτεσαι. Είναι επικίνδυνο.
Μην εμπιστεύεσαι κανέναν άλλο εκτός από το κράτος.
Πρόδωσε τους γείτονές σου.
Και το κυριότερο: Κάψε όλα τα βιβλία.
Απόσπασμα από το βιβλίο

«Δεν πρόκειται απλώς για μια εικονογραφημένη εκδοχή του πρωτότυπου έργου. Η διασκευή σε graphic novel ενός μυθιστορήματος όπως το Φαρενάιτ 451 είναι κάτι πολύ περισσότερο. Το βιβλίο έχει την όψη ενός κλασικού κόμικ, όμως ο Hamilton εσκεμμένα περιόρισε τις χρωματικές του επιλογές στους σκοτεινούς τόνους του μπλε, του πράσινου και του γκρι. Μέσα από αυτά τα χρώματα ξεπηδούν οι σκηνές με τις φλόγες, οι οποίες αναπαριστούν κάποια από τα πιο αξιομνημόνευτα σημεία του μυθιστορήματος… Πέρα από τις εικόνες, ο Hamilton καταφέρνει να διατηρήσει όλη τη δύναμη των λέξεων του Bradbury».
Lynn Neary, NPR

«Ένα ζωντανό, σπουδαίο μυθιστόρημα… Η ιστορία είναι διαποτισμένη από την υποβλητική ενέργεια και το όραμα του ίδιου του Hamilton. Δεν χρησιμοποιεί όλα όσα έχει γράψει ο Bradbury, αλλά, αντίθετα, αφήνει την εγγενή οπτική ώθηση της ιστορίας να προσθέσει ακόμα περισσότερο βάθος και υφή σε ένα αλησμόνητο έργο... Η συναρπαστική διασκευή σε κόμικ του Hamilton δεν ανανεώνει απλώς το μυθιστόρημα του Bradbury, αλλά μας ωθεί να ανακαλύψουμε εκ νέου το Φαρενάιτ 451, ένα μυθιστόρημα που περιλαμβάνεται σε όλες τις λίστες συγγραμμάτων από το γυμνάσιο ως το λύκειο».
Renee Graham,The Boston Globe

«Αν σας άρεσαν το "Watchmen" ή η "Αμαρτωλή πόλη" και το "The Spirit" του Frank Miller, πρέπει να σπεύσετε στο πλησιέστερο βιβλιοπωλείο για να αποκτήσετε το νέο Φαρενάιτ 451... Με τους εύστοχους διαλόγους, το ισχυρό μήνυμα και τις εκπληκτικές εικόνες του, το Φαρενάιτ 451 δεν είναι απλώς καυτό – τσουρουφλίζει!»
Nylon Guys

Κάποιοι εχθροί των κόμικς ισχυρίζονται πως τα graphic novel δεν είναι ούτε καν αναγνώσματα. Έχουν δίκιο. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Στην περίπτωση του Φαρενάιτ 451 είναι μια κατάδυση σε ιδέες, λέξεις, ήχους, σύμβολα, χαρακτήρες, γραμμές, χρώματα, που θα σου αλλάξει τη ζωή.
The Chicago Tribune

Ένα graphic novel το οποίο θα αγαπήσουν ακόμα και αυτοί που δεν αγαπούν τα κόμικς. Η οπτικοποίηση του κλασικού βιβλίου του Μπράντμπερι είναι τολμηρή, φωτεινή και καυτή!
Library Journal


Add: 2024-02-08 14:53:41 - Upd: 2024-02-08 14:53:41