Το λούνα παρκ
Σειρά: Η τριλογία της Βαϊμάρης
Lunapark (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-220-642-3
Διόπτρα, Περιστέρι, 2/2024
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γερμανική
Ενιαία τιμή έως 7/8/2025
€ 22.20 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 792 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Όσο η δικαιοσύνη παρακμάζει στη σκιά του Ναζισμού, ο αστυνόμος Γκέρεον Ρατ προσπαθεί να διατηρήσει την ακεραιότητα του και να κάνει το χρέος του απέναντι στους πολίτες όμως καθώς προσπαθεί να εξιχνιάσει μια δολοφονία θα μπλεχτεί σε ένα σκοτεινό πολιτικό παιχνίδι.
Περιγραφή
Βερολίνο, 1931.
Κάτω από μια σιδηροδρομική γέφυρα εντοπίζεται νεκρός ένας άντρας, ενώ δίπλα του είναι γραμμένο ένα κομμουνιστικό σύνθημα. Στον τόπο του εγκλήματος, ο αστυνόμος Γκέρεον Ρατ συναντά τον πρώην συνάδελφό του Ράινχολντ Γκρεφ, ο οποίος εργάζεται πλέον για την Γκεστάπο.
Ενώ ο Γκρεφ θεωρεί δεδομένο ότι πρόκειται για δολοφονία με πολιτικά κίνητρα, οι έρευνες του Ρατ κινούνται προς άλλη κατεύθυνση. Έτσι, ανακαλύπτει ότι το έγκλημα συνδέεται με ένα εξαρθρωμένο συνδικάτο του εγκλήματος, το οποίο συνεχίζει τη δράση του καμουφλαρισμένο σε τάγμα της γερμανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης SA.
Όταν βρίσκεται και δεύτερος φαιοχίτωνας ξυλοδαρμένος μέχρι θανάτου, όλα παραπέμπουν σε φόνους κατά συρροή. Στη διάρκεια των ερευνών, το πολιτικό σκηνικό γίνεται όλο και πιο εκρηκτικό: Η σύζυγος του Γκέρεον Ρατ καταλήγει στα κρατητήρια των SA, και ο αστυνόμος εγκλωβίζεται σε μια δίνη καταιγιστικών εξελίξεων, που τον οδηγεί σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης: Πρέπει να διαπράξει ο ίδιος μια δολοφονία. Θα υποκύψει στον εκβιασμό;
Ο Γερμανός συγγραφέας Volker Kutscher αποτυπώνει με δεξιοτεχνία το έγκλημα και τη διαφθορά στο Βερολίνο του 1930, που παρακμάζει στη σκιά του ναζισμού.
Ανακαλύψτε όλη τη σειρά με τον αστυνόμο Γκέρεον Ρατ:
*Το Βρεγμένο Ψάρι
*Βωβός Θάνατος
*Ένας γκάνγκστερ στο Βερολίνο
* Υπόθεση πατρίδα
* Επιχείρηση Άλμπεριχ
*Το Λούνα Παρκ

Add: 2024-02-07 11:00:32 - Upd: 2024-02-07 11:00:32