Χημεία3
Εισαγωγή στην Ανόργανη Χημεία, στην Οργανική Χημεία και στη Φυσικοχημεία
Chemistry3 : Introduction to Inorganic Chemistry, Organic Chemistry and Physical Chemistry (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-81871-3-9
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Ενιαία τιμή έως 1/7/2024
€ 180.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 29 εκ., 3,500 γρ., 1640 σελ.
Περιγραφή
Το παρόν σύγγραμμα «Χημεία3: Εισαγωγή στην Ανόργανη Χημεία, την Οργανική Χημεία και τη Φυσικοχημεία» (τίτλος πρωτότυπου «Chemistry3») αποτελεί μια διαφορετική, σύγχρονη προσέγγιση της διδακτικής της Χημείας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Δίνει έμφαση στην σωστή κατανόηση της Χημείας, παρουσιάζοντας το εκάστοτε θέμα με απλό, κατανοητό, αλλά ταυτόχρονα πλήρη και επιστημονικά ολοκληρωμένο τρόπο. Ο απλός και ιδιαίτερα μορφοποιημένος τρόπος παρουσίασης των θεμάτων, η πληθώρα των λυμένων ασκήσεων/παραδειγμάτων, οι πολλές αναφορές σε εφαρμογές της Χημείας στην καθημερινότητα και στην επίλυση σημαντικών σύγχρονων προβλημάτων, κάνουν αυτό το βιβλίο ένα λειτουργικό και ταυτόχρονα ευχάριστο βοήθημα στην κατανόηση των εννοιών της Γενικής και Ανόργανης Χημείας, της Οργανικής Χημείας και της Φυσικοχημείας.
Απευθύνεται σε φοιτητές και φοιτήτριες Χημείας, καθώς και άλλων κατευθύνσεων, όπως Βιολογίας, Φυσικής, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Γεωπονίας, Επιστήμης των Υλικών, καθώς και των Επιστημών Μηχανικού, για να αναφέρουμε κάποιες από αυτές. Επιπλέον παρέχει την ευκαιρία στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό να προσεγγίσει μία σειρά από θέματα που αναφέρονται, εκτός της Χημείας, στην Ιατρική, τη Βιολογία, τη Φαρμακευτική, τη Φυσική και την Τεχνολογία παρέχοντας, σε ορισμένες περιπτώσεις, και την κοινωνική πτυχή όσον αφορά τις συνέπειες των ανακαλύψεων στους αντίστοιχους τομείς.
Η Αγγλική έκδοση αποτελεί ένα εξαιρετικά επιτυχημένο σύγγραμμα Χημείας, το οποίο διδάσκεται σε μεγάλο αριθμό Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές τόσο από καθηγητές χημείας όσο και από φοιτητές.
Κάθε θεματικός κύκλος μεταφράστηκε από επιστήμονες εξειδικευμένους στο αντίστοιχο επιστημονικό πεδίο, με μεγάλη διδακτική και ερευνητική εμπειρία σε αυτό. Εξασφαλίστηκε έτσι η αποτύπωση των εννοιών με σαφήνεια και ακρίβεια, καθώς και η διατύπωση της ορθής ορολογίας, ζητήματα ιδιαίτερα σημαντικά στις θετικές επιστήμες.


Add: 2024-01-31 13:37:40 - Upd: 2024-02-02 14:32:12