Ο Τόλκιν, η Ευρώπη και η παράδοση
Ο πολιτισμός και η φαντασία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5720-05-6
Λόγχη, Αθήνα, 1/2023
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γαλλικά
Ενιαία τιμή έως 3/7/2024
€ 13.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 110 σελ.
Περιγραφή
Όλοι γνωρίζουν για την τεράστια μυθολογική κληρονομιά του Tolkien, τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό όμως, είναι ότι το υλικό που χρησιμοποιείται για την διαμόρφωση αυτού του έπους προέρχεται με την σειρά του από την τεράστια κληρονομιά των ευρωπαϊκών μυθολογιών.
Ο Tolkien, ένας διάσημος φιλόλογος στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ερμηνεύει ξανά, μέσα στις ρομαντικές νωπογραφίες του, την Ιλιάδα και το Beowulf, τα Edda και την Kalevala - καθιστώντας το έργο του μια μεγάλη ευρωπαϊκή συμφωνία. Είναι αυτό το πλούσιο μυθολογικό υπόβαθρο που φέρνει στο φως ο Armand Berger, εκτός από την αστραφτερή προσωπικότητα του συγγραφέα του «The Hobbit». Μια πρωτότυπη και καινοτόμος συμβολή, που μας επιτρέπει τελικά να πλαισιώσουμε το σύμπαν του Tolkien στους απέραντους ορίζοντες του αιώνιου πολιτισμού μας.

Μέσα στα ερείπια της πολιτισμικής Ευρώπης, αποτέλεσμα της ενιαίας πολιτικής των καπιταλιστών και των αριστερών, αριστουργήματα σαν του Tolkien, αποτέλεσαν έναν φάρο ελπίδας για το Ευρωπαϊκό πνεύμα. Σε συνεργασία με τους Γάλλους του «Ινστιτούτου Ιλιάδα» και με άλλους Ευρωπαίους, μαζί ξεκινάμε αυτή την πνευματική αντεπίθεση ενάντια στο “πολιτικά ορθό”. Με το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, ακριβώς επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει αυτή η ελπίδα μέσα στην καταστροφή του πνεύματος και εμείς θα πρέπει να γίνουμε οι αντάρτες αυτού, για να κρατήσουμε την φλόγα για επόμενες γενιές. Το έργο του Armand Berger είναι μια έκκληση προς τους Ευρωπαίους να κάνουν περισσότερα.


Add: 2024-01-31 11:15:44 - Upd: 2024-03-01 14:35:00