Κοινωνικός μετασχηματισμός και κοινωνικό κράτος
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5665-11-1
Διόνικος, Αθήνα, 1/2024
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 22.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 312 σελ.
Περιγραφή
Ποια είναι η θέση της κοινωνικής πολιτικής σε διάφορα γεωγραφικά, διοικητικά και οικονομικά πλαίσια; Τί πρέπει να γίνει για τον εκσυγχρονισμό της κοινωνικής πολιτικής στο σύγχρονο και παγκοσμιοποιημένο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον; Αυτά τα ερωτήματα, όπως και άλλα, ερευνώνται και απαντώνται μέσα από μια ενδελεχή μελέτη των τοπικών, εθνικών, υπερεθνικών και διεθνών διαστάσεων της κοινωνικής πολιτικής, αποκαλύπτοντας τις πολύπλοκες σχέσεις και τις προκλήσεις στον σημερινό κόσμο.
Το βιβλίο παρέχει μια συνολική και διεξοδική ανάλυση των πολυεπίπεδων προκλήσεων και μετασχηματισμών της κοινωνικής πολιτικής σε ένα εξελισσόμενο πλαίσιο. Μέσα από την έρευνα, το βιβλίο αναδεικνύει πώς η παγκοσμιοποίηση, οι διεθνείς οργανισμοί, οι υπερεθνικές ενώσεις, οι εθνικές πολιτικές και οι τοπικές πρωτοβουλίες επηρεάζουν την κατεύθυνση, τις στρατηγικές αλλά και την ύπαρξη του κοινωνικού κράτους.
Παρουσιάζει τις διαδικασίες μετασχηματισμού της κοινωνικής προστασίας, αναλύοντας τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ διαφόρων κυβερνητικών επιπέδων, αποκεντρωμένων διοικήσεων και διεθνών φορέων. Τονίζει επίσης τη σημασία της κοινωνικής δικαιοσύνης και της πολιτικής αλληλεγγύης, καθώς και την ανάγκη για πιο συνεκτικές και δίκαιες πολιτικές κοινωνικής προστασίας. Τέλος, επισημαίνει τις προ-κλήσεις και τις ευκαιρίες που ανακύπτουν από την αλληλεπίδραση της τοπικής αυτοδιοίκησης με τα εθνικά και υπερεθνικά επίπεδα διακυβέρνησης.

Add: 2024-01-29 18:47:01 - Upd: 2024-01-29 18:47:01