Σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση παιδιών (θεσμική προστασία)
Η θεσμική προστασία στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-648-783-5
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 8/7/2025
€ 35.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 364 σελ.
Περιγραφή
Το παρόν έργο αποτελεί μια μονογραφία που έχει σκοπό να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη μελέτη κωδικοποίησης, παρουσίασης και ανάλυσης του συνόλου των θεσμικών παρεμβάσεων –που έχουν γίνει μέχρι σήμερα– για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Τα παιδιά-θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης πάσχουν από πολλαπλά και μακροχρόνια σωματικά και ψυχολογικά τραύματα, τα οποία τα ακολουθούν και στην ενήλικη ζωή τους. Από την άλλη πλευρά, τα τελευταία χρόνια η σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση παιδιών στο διαδίκτυο αποτελεί ένα εξελισσόμενο φαινόμενο. Παράλληλα, νέες μορφές εγκληματικότητας, όπως η εκδικητική πορνογραφία και ο σεξουαλικός εκβιασμός, έχουν πολλαπλασιαστεί στο διαδίκτυο και πρέπει να αντιμετωπισθούν με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων από τα κράτη.
Η διεθνής κοινότητα, αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα του ζητήματος, ανέλαβε μία σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της παγκόσμιας κοινότητας. Στο πρώτο μέρος του έργου παρουσιάζονται αναλυτικά οι πρωτοβουλίες του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο δεύτερο μέρος αναπτύσσεται το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο και παρουσιάζονται αληθινές περιπτώσεις εγκληματικών συμπεριφορών, ανάλυση των συνεπειών και στατιστικά δεδομένα, αποτέλεσμα μακράς ερευνητικής εμπειρίας του Συγγραφέα μέσα από πλήθος δικογραφιών με περιγραφές και στοιχεία που σοκάρουν.

Add: 2024-01-25 16:01:30 - Upd: 2024-01-25 16:01:30