Οικονομικά των Υπηρεσιών Υγείας
Μετάφραση: Κατούφα, Σταματία
Επιστημονική επιμέλεια: Λαλιώτης, Ιωάννης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5705-14-5
Προπομπός, Αθήνα, 12/2023
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 4/6/2025
€ 28.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 27 εκ., 384 σελ.
Περιγραφή

Τα Οικονομικά των Υπηρεσιών Υγείας έχουν καταστεί καθιερωμένο πεδίο έρευνας τα τελευταία χρόνια και συμβάλλουν πλέον σημαντικά στη διαμόρφωση της πολιτικής για την υγεία και στις αποφάσεις σχετικά με την κατανομή των πόρων και την ποιότητα της παροχής υγειονομικής περίθαλψης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το βιβλίο αυτό, γραμμένο από δύο γιατρούς που είναι επίσης οικονομολόγοι, εισάγει τους αναγνώστες στις βασικές οικονομικές έννοιες όσον αφορά την παροχή και τη διαχείριση της υγειονομικής περίθαλψης. Αντιμετωπίζοντας προβληματισμούς που σχετίζονται τόσο με τα ίδια τα άτομα όσο και με τη δημόσια υγεία, οι συγγραφείς βασίζονται σε ένα ευρύτερο φάσμα οικονομικών εργαλείων και αναλυτικών πλαισίων από άλλα αντίστοιχα βιβλία. Συνδυάζοντας τη θεωρία με πραγματικά παραδείγματα, απεικονίζουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σημερινοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στην υγειονομική περίθαλψη.

Το βιβλίο καλύπτει μαθήματα ιατρικής, δημόσιας υγείας και διοίκησης υγειονομικής περίθαλψης, αλλά απευθύνεται και σε οικονομολόγους που αναζητούν μια ευρύτερη προοπτική για τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης της υγειονομικής περίθαλψης, των αγορών, του ρόλου του κράτους και άλλων μακροοικονομικών παραμέτρων, των μεθόδων αξιολόγησης, της τεχνολογίας υγειονομικής περίθαλψης, της ασφάλισης υγείας και ηθικών ζητημάτων.

Add: 2024-01-15 15:40:51 - Upd: 2024-02-16 11:24:15