Έρευνα στη Διοίκηση και τις Επιχειρήσεις
Αρχές, διαδικασία και μέθοδοι
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5705-11-4
Προπομπός, Αθήνα, 11/2023
7η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Ενιαία τιμή έως 6/5/2025
€ 71.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 29 εκ., 512 σελ.
Περιγραφή

Η πρώτη έκδοση αυτού του βιβλίου κυκλοφόρησε το 1991. Γρήγορα καθιερώθηκε ως το κορυφαίο εγχειρίδιο στην έρευνα στη διοίκηση και τις επιχειρήσεις, επειδή κάλυπτε όλα τα ουσιαστικά ζητήματα, χωρίς ταυτόχρονα να είναι πολύ μεγάλο ή τρομακτικό στην επισκόπηση των βασικών θεμάτων της έρευνας και της φύσης της ερευνητικής διαδικασίας. Από τότε, έχουν κυκλοφορήσει πολλές εκδόσεις του βιβλίου, διατηρώντας όμως πάντα τον ίδιο στόχο: την εξισορρόπηση του εύρους και του βάθους, της δημιουργικότητας και της αυστηρότητας, και του απαιτούμενου επιπέδου ορολογίας με ένα προσιτό και ελκυστικό ύφος. Ενώ συνεχίζει να προσεγγίζει τους ερευνητές από το προπτυχιακό έως το διδακτορικό επίπεδο, στοχεύει επίσης να δείξει πόσο σημαντικές είναι οι μέθοδοι έρευνας τόσο για την ακαδημαϊκή όσο και για την επαγγελματική έρευνα.

Συμβαδίζοντας με την εποχή και το μεταβαλλόμενο τοπίο της έρευνας, αυτή η έκδοση περιλαμβάνει νέο υλικό, εμπλουτίζοντας την ποσοτική ενότητα του βιβλίου με μια εκτενή συζήτηση του ρόλου που μπορούν να παίξουν στην έρευνα τα μεγάλα δεδομένα και η μηχανική μάθηση. Η μηχανική μάθηση προβάλλεται ως το σήμα κατατεθέν της νέας εποχής της ποσοτικής έρευνας. Έχει υιοθετηθεί από πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων της ιατρικής και της οικονομίας. Πιστεύουμε ότι είναι καιρός να αναγνωρίσουμε την αξία και τους περιορισμούς της μηχανικής μάθησης και της προγνωστικής ανάλυσης σε σχέση με την αιτιώδη στατιστική ανάλυση.

Προκειμένου να βοηθηθούν οι αναγνώστες στην ανάπτυξη του δικού τους ερευνητικού έργου χρησιμοποιώντας το βιβλίο, έχει αναπτυχθεί ένας Καμβάς Ερευνητικού Σχεδίου. Μοντελοποιημένο με βάση τον διάσημο Καμβά Επιχειρηματικού Μοντέλου, αυτό το πρότυπο βοηθά τους ερευνητές να παρακολουθούν σημαντικές αποφάσεις και να έχουν πάντα μια επισκόπηση της ευρύτερης εικόνας και του τρόπου με τον οποίο όλα τα στοιχεία ενός ερευνητικού έργου συνδέονται μεταξύ τους.

Το βιβλίο απευθύνεται πρωταρχικά σε όσους κάνουν έρευνα στις οικονομικές, διοικητικές καθώς και στις κοινωνικές επιστήμες. Περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό παραδειγμάτων, ασκήσεων και μικρών συνεντεύξεων από ειδικούς που καλύπτουν ζητήματα της πράξης. Επιδιώκεται επίσης η υποστήριξη των διδασκόντων με την παροχή ενός εγχειρίδιου εκπαιδευτή, που παρέχει καθοδήγηση βήμα προς βήμα, και συνοδευτικά διαδικτυακά βοηθήματα με ασκήσεις καθώς και αρθρωτά σύνολα διαφανειών που μπορούν να συνδυαστούν με όποιον τρόπο χρειαστεί.

Add: 2024-01-15 15:02:05 - Upd: 2024-01-17 14:04:21