in alto! B1
corso di italiano per stranieri
Επιμέλεια κειμένου: Falcone, Gennaro
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5554-08-8
Ornimi Editions, Αθήνα, 7/2023
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ιταλική
Ενιαία τιμή έως 16/1/2025
€ 26.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 29 εκ., 1 γρ., 290 σελ.
Περιγραφή
in alto! B1 + audio + Videogrammatica:
Είναι το τρίτο βιβλίο της ολοκαίνουργιας μεθόδου εκμάθησης της ιταλικής γλώσσας και απευθύνεται σε μαθητές επιπέδου Β1.
Το βιβλίο, όπως και τα δύο πρώτα της σειράς, αποτελείται από 10 κεφάλαια + 1 εισαγωγική ενότητα στα οποία προσφέρονται ποικίλες δραστηριότητες, με βασικό στόχο την ανακάλυψη της γλώσσας από τον μαθητή με τρόπο διασκεδαστικό.
Ο εκπαιδευόμενος στην πραγματικότητα καλείται συνεχώς να παράξει λόγο, ήδη από τα πρώτα στάδια της μάθησης, εντός και εκτός της αίθουσας διδασκαλίας.
Όλη η σειρά βασίζεται στην επικοινωνιακή μέθοδο διδασκαλίας.
Στο τρίτο τεύχος της σειράς συνεχίζεται η ιστορία των τριών ξένων μαθητών που βρίσκονται στην Ιταλία για να μάθουν τη γλώσσα, σε συνεχή διάδραση με τους φυσικούς ομιλητές της χώρας.
Το εισαγωγικό κείμενο, μετά τη φάση της κατανόησης, αναλύεται στα λεξιλογικά στοιχεία στο τμήμα Parola per parola και τα επικοινωνιακά στοιχεία στο τμήμα Cosa dici per… Στη συνέχεια, οι γραμματικές δομές που είναι εγγενείς στις επικοινωνιακές λειτουργίες που εκφράζονται από το συγκεκριμένο λεξικό και έχουν εντοπιστεί προηγουμένως, απομονώνονται και συστηματοποιούνται στο τμήμα Le strutture della lingua..
Εκτός από τη λεκτική, λειτουργική και δομική ανάλυση, η ενότητα Dentro il testo είναι συνδεδεμένη σε κάθε ενότητα με ανάλυση κειμένου.
Τέλος, το L’Italia in pillole, αφιερωμένο στην εμβάθυνση των πολιτιστικών πτυχών, εισάγει πρωτότυπα κείμενα που δημιουργήθηκαν για φυσικούς ομιλητές.
Η δομή των διδακτικών ενοτήτων:
Pagina introduttiva, μία σελίδα για εξοικείωση με την εκάστοτε ενότητα με απλή προσέγγιση.
Contestualizzazione, δηλαδή παρουσίαση των γλωσσικών φαινομένων σε ημι-αυθεντικά κείμενα που δίνουν έμφαση στην πραγματική επικοινωνιακή σημασία τους.
Mappe mentali, ένα mind map σε μία ολόκληρη σελίδα στο τέλος της κάθε ενότητας ειδικά σχεδιασμένα για εύκολη και ευχάριστη επανάληψη έξω από τα καθιερωμένα εκπαιδευτικά πλαίσια.
Il mio vocabolario, ένα κεφάλαιο αφιερωμένο στην γενική συστηματοποίηση του λεξιλογίου.
La mia grammatica. Σε αυτό το σημείο ο μαθητής καθοδηγείται στη σταδιακή ανακάλυψη των γλωσσικών κανόνων, που αναλύονται μέσω γραμματικών πινάκων.
Videogrammatica con whiteboarding. Βιντεο-γραμματική (whiteboarding), μια σειρά από βίντεο ειδικά σχεδιασμένα για να χρησιμοποιηθούν στην επαλήθευση κατά τη διάρκεια εκμάθησης των γραμματικών δομών.
L’Italia in pillole. Το τμήμα αυτό είναι αφιερωμένο στην εμβάθυνση των πολιτιστικών πτυχών με πρωτότυπα κείμενα στα οποία ο μαθητής έρχεται σε επαφή με την πραγματική γλώσσα των Ιταλών.
5 ενδιάμεσα επαναληπτικά test.
4 TEST αυτο-αξιολόγησης.
Αudio, με όλα τα ακουστικά τμήματα των ενοτήτων.
Ασκήσεις με λύσεις για την ενίσχυση της προσωπικής μελέτης.
Extra δωρεάν υλικό:
Videogrammatica με whiteboarding
Online το βιβλίο του καθηγητή γεμάτο πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές για αποτελεσματικότερη διδασκαλία.
Extra online ασκήσεις και δραστηριότητες
Extra διαδραστικές ασκήσεις

Add: 2023-12-20 15:41:07 - Upd: 2024-02-22 11:37:49