Πολύφημος, ο γατούλης που δεν χαμπάριαζε από μη και όχι
Οι περιπέτειες ενός γάτου που μιλάει για τη ζωή του... ή τουλάχιστον τη μία από τις επτά!
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελίδου, Έθελ
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-626-691-1
Εκδόσεις Πηγή, Θεσσαλονίκη, 12/2023
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 18/6/2025
€ 12.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 132 σελ.
Περιγραφή
Ένας κατεργάρης γάτος γράφει τη δική του ιστορία μέσα από ένα ξεκαρδιστικό βιβλίο!
Απρίλης µήνας και εγώ χτυπηµένος από αυτοκίνητο και πεταµένος δίπλα σ’ έναν κάδο σκουπιδιών µε τραύµατα πολλά και κρεµασµένο το ένα µάτι… αργοπεθαίνω… Σώζοµαι από θαύµα ή καλύτερα από… άνθρωπο, αν και ποτέ δεν χώνεψα τον κτηνίατρό µου.

Δεν περάσαµε και λίγα τα σκοτεινά χρόνια του Μεσαίωνα…

Έκτοτε δηµιούργησα πολλά προβλήµατα στους γύρω µου που συνέχεια µε µαλώνουν, αλλά ξέρω ότι προσποιούνται. Για κάποιο λόγο ό,τι και να κάνω µε αγαπούν. Γι’ αυτό και τους εκµεταλλεύοµαι τελείως. Ο εγωισµός µου και το ασταθές ταµπεραµέντο µου µε οδήγησαν ξανά στον δρόµο. Μακριά από τη ζεστασιά του σπιτιού αντιµετώπισα πολλά προβλήµατα επιβίωσης. Αποµακρύνθηκα ο απερίσκεπτος και έπεσα από ψηλά, ένας χαµένος στην πολύβουη πόλη. Ευτυχώς µε έσωσαν κάτι φίλοι, αδέσποτοι. Ας είναι καλά.

Είµαι ένας τετράποδος µπελάς! Δύσκολα κάνω φιλίες, αντιπαθώ τους ξένους και ζηλεύω τροµερά. Ααα! Είµαι και επιρρεπής σε αταξίες και σε ζαβολιές. Γι’ αυτό και πολλές φορές πληρώνω τις επιλογές µου. Είµαι επίσης λιγάκι αντικοινωνικός και κάνω διάφορες µαγκιές, αλλά κατά βάθος φοβάµαι και τη σκιά µου.

Δεν µπορώ να υπακούσω σε µη και όχι. Δεν γίνεται! Δεν το ’χω!

Είµαι ο Πόλυς (Πολύφηµος) και αυτή είναι η ιστορία µου…

Ο Πολύφημος δεν είναι σαν όλους τους γάτους που κυκλοφορούν εκεί έξω. Έχοντας επιβιώσει από πολλά δεινά, έχοντας αντιμετωπίσει στα ίσια τον θάνατο (βγαίνοντας νικητής!), εξιστορεί τις περιπέτειές του και αποκαλύπτει το αδάμαστο πνεύμα του!

Add: 2023-12-19 16:05:10 - Upd: 2023-12-21 16:48:41