Αρχές Ισλαμικής Οικονομίας
Ισλαμική Τραπεζική. Τόκος
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-602-425-2
Αφοί Κυριακίδη Εκδόσεις Α.Ε., Θεσσαλονίκη, 11/2023
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 6/5/2025
€ 30.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 500 γρ., 304 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Το παρόν βιβλίο αποτελεί πρώτη και μοναδική έκδοση για τους όρους των οικονομικών στα ελληνικά και στα αραβικά με ταυτόχρονη αντιστοίχιση κάθε όρου. Πραγματεύεται τις βασικές αρχές της Ισλαμικής Οικονομικής θεωρίας και της Ισλαμικής Τραπεζικής.
Περιγραφή
Σκέψη: «Το μέλλον ανήκει στους επιστήμονες που βλέπουν τις δυνατότητες προτού αυτές γίνουν προφανείς».
Βάσει της σκέψης αυτής και δεχόμενος μια πρόσκληση για τη διδασκαλία του μαθήματος ‘Ισλαμική Τραπεζική’ στα πλαίσια χρηματοοικονομικών μαθημάτων στο τέταρτο έτος, το 2016, στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, πήρα το θάρρος και ξεκίνησα την επταετή συγγραφή αυτού του βιβλίου, έχοντας στο νου την τάση του διεθνούς εμπορίου στις αραβικές χώρες και όχι μόνον.
Το παρόν βιβλίο αποτελεί πρώτη και μοναδική έκδοση για τους όρους των οικονομικών στα ελληνικά και στα αραβικά με ταυτόχρονη αντιστοίχιση κάθε όρου. Πραγματεύεται τις βασικές αρχές της Ισλαμικής Οικονομικής θεωρίας και της Ισλαμικής Τραπεζικής, οι οποίες είναι ιδιαίτερα απαραίτητες για τους φοιτητές των οικονομικών επιστημών, σπουδαστές, επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων αλλά και για όλους εκείνους τους αναγνώστες που επιθυμούν να κατανοήσουν τα βασικά εργαλεία, τις μεθόδους, τις τεχνικές που θα τους παρέχουν τις βασικές γνώσεις της Ισλαμικής Οικονομικής λειτουργίας αλλά και της Οικονομικής επιστήμης βάσει της Σαρία. Το παρόν έργο εκτός από τις βασικές έννοιες και τις κατηγορίες των αγορών, αναλύει επίσης τις βασικές μικροοικονομικές έννοιες που σχετίζονται με τις προσδιοριστικές δυνάμεις της αγοράς των αγαθών, καθώς και την ισλαμική έννοια του τόκου και του ανατοκισμού. Περαιτέρω, αναλύονται οι βασικές έννοιες, όπως για παράδειγμα εκείνες των συμβατικών και ισλαμικών τραπεζών, μεθόδων και τύπων ισλαμικής χρηματοδότησης. Ταυτόχρονα, γίνεται ανάλυση των κυριότερων οικονομικών εννοιών και των στοιχείων της Οθωμανικής Οικονομίας.

Add: 2023-12-18 13:51:30 - Upd: 2023-12-18 13:51:30