The Social One
Γιούργκεν Κλοπ
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-86094-7-1
Εκδόσεις Δίχτυ, Αθήνα, 12/2023
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 14/6/2025
€ 14.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 300 γρ., 256 σελ.
Περιγραφή

Τι είναι τελικά ο Γιούργκεν Κλοπ; Ένας προπονητής, ή ένας σύγχρονος μάνατζερ που ο τρόπος που χτίζει και διοικεί τις ομάδες του αξίζει να μελετηθεί και να αποκτήσει τη θέση που του αρμόζει στα μαθήματα ηγεσίας;

Σε μια εποχή που όλα έχουν την τιμή τους, ο Γερμανός χρησιμοποιεί διαφορετικό ζύγι για τις αξίες κάθε συνεργάτη του, πιστεύει στον άνθρωπο και επιλέγει να δημιουργεί πρωταθλητές από το να τους αγοράζει. Επενδύει στο άτομο και στη χημεία που καθορίζει το ιδιαίτερο κράμα των ποδοσφαιριστών και κατά συνέπεια των ομάδων.

Έχει απορρίψει παίκτες με αναμφισβήτητο ταλέντο επειδή είδε στοιχεία στο χαρακτήρα τους που δεν ταίριαζαν με την ιδιοσυγκρασία των αποδυτηρίων και την αισθητική του. Δίνει μεγάλη σημασία στο βαθύ κίνητρο κάθε παίκτη. «Μπορεί να είσαι από τη Βραζιλία, την Αργεντινή ή οπουδήποτε και να μεγάλωσες σε σπίτι χωρίς παράθυρα. Βρίσκεσαι εδώ για να κερδίσεις χρήματα; Ή για να κάνεις την οικογένειά σου, ή ολόκληρη τη χώρα σου υπερήφανη; Υπάρχουν τόσα διαφορετικά κίνητρα», λέει χαρακτηριστικά.

Δεν δηλώνει απλά σοσιαλιστής και αρνητής της Δεξιάς, αλλά το εφαρμόζει στην πράξη και δεν τον ενδιαφέρει η δόξα αφού έχει ήδη απορρίψει δύο προτάσεις για να του στήσουν άγαλμα. «Εάν στην πέτρα του τάφου μου γραφτεί: “ήταν ένας καλός άνθρωπος”, τότε είμαι απολύτως ικανοποιημένος. Η επιτυχία δεν λέει τίποτα. Το να είμαι ένας καλός άνθρωπος θα ήταν αρκετό…».

Το 2015, ένας ρομαντικός Γερμανός που ονειρεύτηκε να γίνει γιατρός βρήκε σφυγμό στην πόλη του Λίβερπουλ και επανέφερε μία «διασωληνωμένη» ομάδα στην κορυφή της Αγγλίας και της Ευρώπης.

Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν είναι απλά ο αναμορφωτής της Λίβερπουλ, αλλά ένας αληθινός ηγέτης και μία αυθεντική πατρική φιγούρα, που δημιούργησε το πιο όμορφο εργασιακό περιβάλλον στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, με πίστη στις αρχές της συλλογικότητας και αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Στο προπύργιο του σοσιαλισμού, ο Κλοπ, ένας άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι δεν θα ψήφιζε ποτέ δεξιά, μίλησε στην καρδιά του κόσμου της πόλης, έγινε γνήσιος Scouser και αποτέλεσε τη μετενσάρκωση του θρυλικού ηγέτη της Λίβερπουλ, Μπιλ Σάνκλι, με εκσυγχρονισμένη μορφή.Αυτό δεν είναι ένα ποδοσφαιρικό βιβλίο, αλλά μία σκιαγράφηση της προσωπικότητας του Γιούργκεν Κλοπ και μία λεπτομερής μελέτη ηγεσίας.


Add: 2023-12-14 10:24:43 - Upd: 2023-12-14 12:48:16