A Life Begins
Poetry
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-592-161-3
Μανδραγόρας, Κολωνός, 1/2023
1η έκδ. || Νέα || Ποίηση
Γλώσσα: Αγγλικά, Παλαιά (450-1100)
Ενιαία τιμή έως 24/7/2024
€ 8.48 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
16 x 24 εκ., 56 σελ.
Περιγραφή
ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
Αν με ρωτούσαν ποιοι ποιητές και συγγραφείς έχουν επηρεάσει τη γραφή μου, η απάντησή μου θα ήταν: κάθε βιβλίο που έχω διαβάσει, από το πρώτο παιδικό παραμύθι μέχρι το πιο διάσημο βιβλίο πεζογραφίας ή ποίησης. Όλα τους έχουν αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι τους σε εμένα.
Η συλλογή A Life Begins αποτελείται κυρίως από βιογραφικά ποιήματα και χωρίζεται σε τρία μέρη: «CHASTISED», «REHASHED» και «UNBLINKERED». Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, τους στίχους και τις στροφές, αναδύονται πρόσωπα-μορφές των οποίων οι ζωές και οι ταυτότητες συνυφαίνονται.
Η διάθεση της ενότητας «CHASTISED» είναι σκοτεινή και ζοφερή• υπάρχει μια συντριπτική αίσθηση καταδίκης και καταστροφής. Ανάμεσα στα θέματά της είναι η εξαπάτηση κι ο εμπαιγμός, η απελπισία και η απογοήτευση, ενώ οι φωνές των προσώπων που παρουσιάζονται ξεχειλίζουν από απόγνωση.
Αν και στην διάθεση της ενότητας «REHASHED» δεν ηχεί μια πολύ αισιόδοξη νότα, «ακτίνες ελπίδας πνίγουν» τον πόνο και την οδύνη. Τα θέματα αυτής της ενότητας επικεντρώνονται στην μετάνοια, την ενοχή, την συγχώρεση και την αυτοπαραδοχή.
Τέλος, στην ενότητα «UNBLINKERED», δημιουργείται μια ισχυρή αίσθηση ελπίδας. Καθώς τα πρόσωπα που μιλούν με τη φωνή των ποιητικών στίχων φτάνουν στο τέλος του ταξιδιού τους, δημιουργείται μια ατμόσφαιρα ευγνωμοσύνης, συγκατάβασης, εγκαρτέρησης, αθωότητας και καθαρότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν έγραφα αυτό το μέρος του βιβλίου επηρεάστηκα έντονα από την αθωότητα των παιδιών μου καθώς και των νέων που δίδασκα εκείνη την εποχή. Για παράδειγμα, το ποίημα "Blessed" γράφτηκε κατά την διάρκεια ενός μαθήματος αγγλικών σε μια ομάδα μικρών μαθητών.
Ελπίζω, είθε, οι φωνές των χαρακτήρων της συλλογής A Life Begins ν' ακουστούν, να φθάσουν, ως μέσα στην ψυχή σας, να σας δώσουν τροφή για σκέψη, και να δημιουργήσουν συναισθήματα.
Sarah Virginia Shevlane-Mavroidi


Add: 2023-12-13 14:21:26 - Upd: 2023-12-18 14:52:01