Θεωρία, Έρευνα και Πράξη σε σχέση με το καινοτόμο πρόγραμμα ΕΑΝ
Το παιδαγωγικό και μεθοδολογικό πλαίσιο της ενσωμάτωσης της αγγλικής γλώσσας στο Νηπιαγωγείο
Επιστημονική επιμέλεια: Αλεξίου, Θωμαή
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-202-133-0
Δίσιγμα, Καλοχώρι Θεσσαλονίκη, 6/2023
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ebook, PDF/A
182 σελ.
Περιγραφή
Ο συγκεκριμένος τόμος παρουσιάζει το πρόγραμμα ΕΑΝ σχετικά με την εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας στην προσχολική εκπαίδευση, τους σκοπούς και τους στόχους του, την πορεία του προγράμματος, καθώς και τα ερευνητικά πορίσματα όπως προέκυψαν μετά από συλλογή δεδομένων κατά τον πρώτο χρόνο γενίκευσης στα ελληνικά νηπιαγωγεία.

Ο παρόν τόμος απευθύνεται σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα, στους/στις φοιτητές/ριες, ερευνητές/ριες, σε εκπαιδευτικούς αγγλικής γλώσσας και νηπιαγωγούς, όπως επίσης και σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να ενημερωθεί αναφορικά με το πρόγραμμα, την πορεία και τα αποτελέσματά του.

Ο τόμος αυτός αποτελείται από ένα κεφάλαιο το οποίο παρουσιάζει το πρόγραμμα ΕΑΝ (Κεφάλαιο 1) και ακόμη 13 Κεφάλαια τα οποία οργανώνονται σε τρείς θεματικές ενότητες. Η πρώτη θεματική ενότητα (Κεφάλαια 2 έως 5) αφορά την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και των Συντονιστών/Συντονιστριών Εκπαιδευτικού Έργου των δύο ειδικοτήτων εντός του προγράμματος ΕΑΝ. Η δεύτερη θεματική ενότητα (Κεφάλαια 6 έως 9) επικεντρώνεται στα ερευνητικά πορίσματα του προγράμματος ΕΑΝ, όπως αυτά προέκυψαν έπειτα από την ανάλυση των ερευνητικών δεδομένων που συλλέχθηκαν καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος από όλους/όλες τους/τις εμπλεκόμενους/ες. Η τρίτη και τελευταία θεματική ενότητα (Κεφάλαια 10 έως 13) εστιάζει στο εκπαιδευτικό υλικό που αναπτύχθηκε στα πλαίσια του προγράμματος ΕΑΝ, καθώς και σε άλλες διαστάσεις, σημαντικές για την πορεία και τη μετέπειτα συνέχεια του προγράμματος. Στο τελευταίο κεφάλαιο αυτού του τόμου (Κεφάλαιο 14) βρίσκεται μία συνοπτική περίληψη των προηγούμενων Κεφαλαίων στην αγγλική γλώσσα.

Add: 2023-12-05 10:25:30 - Upd: 2023-12-05 10:25:30