Εισαγωγή στους Υπολογιστές και την Πληροφορική (2η έκδοση)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-202-169-9
Δίσιγμα, Καλοχώρι Θεσσαλονίκη, 11/2023
2η έκδ. || Επαυξημένη || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 7/5/2025
€ 70.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 29 εκ., 2,003 γρ., 752 σελ.
Περιγραφή
Μέσα απο τις σελίδες του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας θα γνωρίσετε τη λειτουργία των υπολογιστών, αλλά και τη σημασία του όρου Επιστήμη των Υπολογιστών. Με τη βοήθεια έγχρωμων εικόνων και με τρόπο απλό και φιλικό προς τον αναγνώστη το βιβλίο αυτό παρουσιάζει μια πλειάδα θεμάτων και καλύπτει τις βασικές έννοιες της Επιστήμης των Υπολογιστών. Εξηγεί με σαφήνεια από τι αποτελούνται οι υπολογιστές κάνοντας αναφορά σε απλές αλλά και προχωρημένες γνώσεις, τόσο σε επίπεδο υλικού όσο και σε επίπεδο λογισμικού.
Το βιβλίο επικεντρώνεται σε θέματα που είναι χρήσιμα και ενδιαφέροντα, ώστε οι χρήστες των υπολογιστών – ανεξάρτητα από το επίπεδο των γνώσεων τους – να κατανοήσουν πώς εξελίχθηκαν οι υπολογιστές, πώς επικοινωνούν με τον άνθρωπο και πώς διαφαίνεται το μέλλον τους. Επιπλέον, παρουσιάζονται διεξοδικά αυτά που συμβαίνουν μέσα σε έναν υπολογιστή σε επίπεδο υλικού, λογισμικού και λειτουργικού συστήματος.
Το βιβλίο εξετάζει την ιστορία και την εξέλιξη των υπολογιστών σε όλα τα επίπεδα (υλικού, λογισμικού, λειτουργικών συστημάτων και δικτύων). Εκτός από τα βασικά θέματα υλικού και λογισμικού, δικτύων και του Διαδικτύου, η ύλη του βιβλίου καλύπτει και ποικίλα άλλα θέματα. Περιλαμβάνεται επίσης πρακτική εξάσκηση με δημοφιλή προγράμματα αυτοματισμού γραφείου, ώστε οι
χρήστες να αποκτήσουν και πρακτικές γνώσεις. Επιπλέον, παρουσιάζονται οι γλώσσες προγραμματισμού, το πώς δημιουργείται ένα πρόγραμμα και το πώς μπορεί να εκτελεστεί σε συνεργασία με το υλικό του υπολογιστή.
Τέλος, καλύπτονται οι κύριες δομές δεδομένων και ο τρόπος αποθήκευσης των δεδομένων σε έναν υπολογιστή, τι είναι οι αλγόριθμοι, σε τι χρησιμεύουν και ποια είναι η σχέση τους με τις δομές δεδομένων. Στα πιο προχωρημένα θέματα, αναλύονται δημοφιλείς αλγόριθμοι αναζήτησης και ταξινόμησης και ο τρόπος που λειτουργούν.
Το βιβλίο αποτελείται από 15 κεφάλαια, χωρισμένα σε τέσσερα μέρη. Ας σημειωθεί ότι η ανάγνωση του κάθε κεφαλαίου δεν προϋποθέτει τη γνώση των προηγουμένων. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου υπάρχουν διάφορες ασκήσεις με τις οποίες ο αναγνώστης μπορεί να ελέγξει τις γνώσεις που απέκτησε.
Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2023-12-05 09:42:37 - Upd: 2024-01-12 17:05:24