Μόνο τους πεθαμένους
Solo los muertos (τίτλος πρωτοτύπου)
Επιμέλεια σειράς: Λόη, Άρτεμις
Επιμέλεια τόμου: Λόη, Άρτεμις
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-499-470-0
Τόπος, Αθήνα, 11/2023
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ισπανικά
Ενιαία τιμή έως 2/5/2025
€ 14.90 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 264 σελ.
Περιγραφή
Ο Ελάδιο Μονρόι δεν είναι ούτε αστυνομικός, ούτε ντετέκτιβ, ούτε καν δημοσιογράφος. Είναι παλιός ναυτικός που συμπληρώνει το πενιχρό εισόδημά του με δουλειές του ποδαριού. Κυνικός αλλά και συναισθηματικός, καλλιεργημένος αλλά και αγενής, ο Μονρόι αντιμετωπίζει κάθε υπόθεση με πονηριά, επινοητικότητα και μεγάλες δόσεις ξεροκεφαλιάς. Το μόνο που θέλει είναι να περνάει ήσυχα τον καιρό του στην πόλη όπου γεννήθηκε κι έζησε όλη του τη ζωή. Όμως, κάθε τόσο αναγκάζεται να κάνει πράγματα που κανείς άλλος δεν θα ήθελε να κάνει.
Τα μυθιστορήματα της σειράς «Ελάδιο Μονρόι» ακολουθούν τους κανόνες των κλασικών «hard boiled» αστυνομικών και ταυτόχρονα ξεχωρίζουν για την πρωτοτυπία και το ύφος τους. Διαδραματίζονται στην πόλη Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάρια, εμβαθύνουν στις αντιφάσεις της ισπανικής κοινωνίας και τις φέρνουν στην επιφάνεια μέσα από ιστορίες που αλληλοσυμπληρώνονται και με μια πλοκή γεμάτη ανατροπές, χιούμορ και βία.
 Ο Έκτορ Φουέντες πήρε την πτήση για Γκραν Κανάρια. Έπειτα άνοιξε η γη και τον κατάπιε. Ο Ελάδιο Μονρόι είναι ο μόνος που μπορεί να τον εντοπίσει, καθώς γνωρίζει απέξω κι ανακατωτά τους δρόμους της Λας Πάλμας, πρωτεύουσας του νησιού. Ο βίαιος, σαρκαστικός, αλλά και συναισθηματικός πρώην ναυτικός βρίσκεται πάλι μπλεγμένος σε μια υπόθεση που αποδεικνύεται πιο σοβαρή απ’ ό,τι έμοιαζε αρχικά.
Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε.
Όμως θα αναγκαστεί να βάλει τα δυνατά του ώστε να μην είναι και η τελευταία.
Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2023-12-04 15:14:09 - Upd: 2024-01-24 18:20:37