Αναλύοντας Επιχειρηματικές Ιδέες
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-202-103-3
Δίσιγμα, Καλοχώρι Θεσσαλονίκη, 6/2023
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 7/12/2024
€ 15.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 194 γρ., 144 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Το παρόν βιβλίο παρουσιάζει με τρόπο απλό και επιστημονικά τεκμηριωμένο τη διαδικασία αξιολόγησης επιχειρηματικών ιδεών και αναγνώρισης ευκαιριών. Η Εισαγωγή αναφέρεται στις έννοιες της επιχειρηματικής ιδέας και της επιχειρηματικής ευκαιρίας
Περιγραφή
Μια πρωτότυπη ιδέα δεν αποτελεί απαραίτητα επιχειρηματική ευκαιρία. Θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των χρηστών, να έχει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού και ο τρόπος υλοποίησής της να είναι οικονομικά βιώσιμος.
Το παρόν βιβλίο παρουσιάζει με τρόπο απλό και επιστημονικά τεκμηριωμένο τη διαδικασία αξιολόγησης επιχειρηματικών ιδεών και αναγνώρισης ευκαιριών. Η Εισαγωγή αναφέρεται στις έννοιες της επιχειρηματικής ιδέας και της επιχειρηματικής ευκαιρίας. Τα τέσσερα βασικά κεφάλαια αναλύουν τη διαδικασία ανάλυσης και αξιολόγησης μιας επιχειρηματικής ιδέας. Το πρώτο μέρος κάθε κεφαλαίου περιλαμβάνει το θεωρητικό υπόβαθρο που θα βοηθήσει τον αναγνώστη να κατανοήσει το θέμα και αποτελεί τη βάση για περαιτέρω πρακτική εξάσκηση. Στο δεύτερο μέρος κάθε κεφαλαίου αναλύεται ένα παράδειγμα επιχειρηματικής ιδέας ακολουθώντας τα βήματα αξιολόγησης και εφαρμόζοντας τη θεωρία, με στόχο την εξοικείωση του αναγνώστη με τη διαδικασία, τον προβληματισμό και την ανάπτυξη επιχειρηματικής σκέψης. Τέλος, το βιβλίο καταλήγει σε παράθεση καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων.
Πρόκειται για ένα χρήσιμο βοήθημα που παρουσιάζει με πρακτικό τρόπο μία ολιστική προσέγγιση εύρεσης επιχειρηματικών ευκαιριών και μετατροπής τους σε ευκαιρίες βιώσιμης εμπορικής εκμετάλλευσης.

Add: 2023-12-04 14:29:14 - Upd: 2023-12-04 14:29:14