Ο Μικρός Πρίγκιπας
Le Petit Prince (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Κάντζα, Νατάσα
Καλλιτέχνης: Αποστολίδου, Ξένια
Δημιουργία: Αποστολίδου, Ξένια
Σχεδιαστής: Αποστολίδου, Ξένια
Εικονογράφηση: Σκούρα, Ειρήνη
Εξώφυλλο/εικαστικό: Αποστολίδου, Ξένια
Επιμέλεια κειμένου: Κάντζα, Νατάσα
Γενικός επιμελητής: Λιαποπούλου, Μαρία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5607-26-5
Θερμαϊκός, Θεσσαλονίκη, 11/2023
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γαλλικά
Ενιαία τιμή έως 22/5/2025
€ 10.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 320 γρ., 136 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Η ουσία του βιβλίου εμπεριέχεται στα λόγια της αλεπούς προς τον μικρό πρίγκιπα: «Μόνο με την καρδιά βλέπει κανείς αληθινά· την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια».
Περιγραφή
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός ένα από τα πλέον πολυδιαβασμένα παιδικά βιβλία, «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Antoine de Saint-Exupéry, σε εικονογράφηση Ειρήνης Σκούρα.
Ο αφηγητής της ιστορίας, που είναι πιλότος, αναγκάζεται να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην έρημο της Αφρικής, γιατί το αεροσκάφος του παρουσίασε μηχανική βλάβη. Εκεί γνωρίζει ένα μικροσκοπικό ανθρωπάκι, τον μικρό πρίγκιπα, ο οποίος έφυγε από το σπίτι του, τον αστεροειδή Β-612, για να μάθει καινούρια πράγματα. Μεταξύ τους αναπτύσσεται μια όμορφη φιλία και ο μικρός πρίγκιπας διηγείται στον αφηγητή την περιπλάνησή του σε άλλους πλανήτες και ποιους συνάντησε. Αν και το βιβλίο θεωρείται παιδικό, στην ουσία απευθύνεται σε όλους, μικρούς και μεγάλους, καθώς οι περιπέτειες του μικρού ήρωα κατά την περιπλάνησή του στο Σύμπαν και στη Γη εμπεριέχουν κάποιες διαπιστώσεις για τη ζωή και τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν φιλοσοφικές. Μάλιστα, η ουσία του βιβλίου εμπεριέχεται στα λόγια της αλεπούς προς τον μικρό πρίγκιπα: «Μόνο με την καρδιά βλέπει κανείς αληθινά· την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια».
Βιογραφικό Συγγραφέα
Ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ (29 Ιουνίου 1900 - 31 Ιουλίου 1944) (Πλήρες όνομα Αντουάν-Ζαν-Μπατίστ-Μαρί-Ροζέ ντε Σαιντ-Εξυπερύ - Antoine-Jean-Baptiste-Marie-Roger de Saint-Exupéry) ήταν Γάλλος συγγραφέας, γνωστός στο ευρύ κοινό από το βιβλίο του Ο Μικρός Πρίγκιπας, το οποίο μεταφράστηκε σε 250 γλώσσες και θεωρείται ως ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία στον κόσμο. Βρίσκεται δεύτερο από την κορυφή της λίστας: Βιβλία με περισσότερα από 100 εκατομ. αντίτυπα. Ο Εξυπερύ δεν ήταν όμως ένας διηγηματογράφος, αλλά ένας βαθιά φιλοσοφημένος άνθρωπος που αποτύπωνε τη ζωή κι ανέλυε τον προορισμό της. Από την άποψη αυτή τα έργα που τον χαρακτηρίζουν απόλυτα είναι τα βιβλία του Γη των Ανθρώπων και το Ταχυδρομείο του Νότου, που αποτελούν το απάνθισμα της φιλοσοφίας του.
Ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του αφιερώθηκε στην κατάκτηση των αιθέρων ως πιλότος της πολιτικής αεροπορίας, της οποίας είναι ιστορικά απ’ τους μεγάλους προδρόμους. Επίσης, ήταν ηγετικός παράγων της δημιουργίας της πρώτης διεθνούς γαλλικής εμπορικής εταιρίας από την οποία ξεπήδησε η Air France, ήταν δοκιμαστής αεροπλάνων της Air France και πολέμησε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην πτώση της Γαλλίας, όπου και παρασημοφορήθηκε, για να σκοτωθεί τελικά το 1944.
Βιογραφικό Εικονογράφου
Η Ειρήνη Σκούρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Αρχαιολογία στην Κρήτη και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Βυζαντινή Αρχαιολογία στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια, παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου κόμικς, photoshop και μικρογλυπτικής φιγούρας. Η αγάπη της για το σχέδιο εμφανίστηκε σε πολύ μικρή ηλικία κι εκδηλώθηκε με ζωγραφική με στιλό στους τοίχους του δωματίου της. Έκτοτε στράφηκε σε πιο συμβατικά μέσα. Από το 2012 συμμετέχει σε πολλά φεστιβάλ κόμικς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Έχει, επίσης, εικονογραφήσει σειρά παιδικών βιβλίων.

Add: 2023-11-23 13:36:25 - Upd: 2023-12-01 11:24:03