Ιατρική Βιοχημεία με μια Ματιά
τρίτη έκδοσαη
Medical Biochemistry at a glance 3rd edition (τίτλος πρωτοτύπου)
Επιστημονική επιμέλεια: Κολιάκος Γεώργιος Γ.
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-583-163-9
Παρισιάνου Α.Ε., Αθήνα, 10/2023
3η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 32.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Άδετο
21 x 28 εκ., 188 σελ.
Περιγραφή

Περιγραφή

Η ιατρική είναι ένα ευρύτατο επιστημονικό πεδίο, στους κόλπους του οποίου περιλαμβάνονται πολλές ειδικότητες και υποειδικότητες, ενώ συνδέεται άμεσα –και συχνά άρρηκτα– με πολυάριθμα άλλα επιστημονικά πεδία. Με δεδομένη την παραπάνω διαπίστωση, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι επιστήμες όπως η βιολογία, η χημεία και η φυσική συμπορεύονται με την ιατρική στον δρόμο της εξεύρεσης λύσεων όσον αφορά σε προβλήματα υγείας, αλλά και στην αέναη έρευνα.

Μέσα σε αυτό το πνεύμα και με γνώμονα τη μεταλαμπάδευση της γνώσης στους νεότερους επιστήμονες, η γνωστή και δημοφιλής σειρά ιατρικών εγχειριδίων «Με μια ματιά» έρχεται να συνεπικουρήσει στην εκπαίδευση των φοιτητών. Παράλληλα, τα βιβλία αυτά αποτελούν εξαιρετικά βιβλία αναφοράς για τους ιατρούς κάθε ειδικότητας. Το εν λόγω βιβλίο, πιστό στις αρχές της επιτυχημένης αυτής σειράς, παρουσιάζει με συνοπτικό και εύστοχο τρόπο την ιατρική βιοχημεία.

Κάθε κεφάλαιο αναπτύσσεται σε ένα δισέλιδο, όπου η έγχρωμη εικονογράφηση, οι πίνακες και τα διαγράμματα προάγουν την κατανόηση, ενώ τα κείμενα με σαφή και περιεκτικό λόγο πραγματεύονται τα 72 θέματα στα ισάριθμα κεφάλαια. Προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα το περιεχόμενο, τα κεφάλαια χωρίζονται σε δέκα Μέρη: Οξέα, βάσεις και pH, Δομή των αμινοξέων και των πρωτεϊνών, Σχηματισμός ATP: οξειδοαναγωγικές αντιδράσεις, Υδατάνθρακες, Ένζυμα και ρύθμιση των μονοπατιών, Λιπίδια και μεταβολισμός λιπιδίων, Μεταβολισμός αμινοξέων και πορφυρινών, Βιταμίνες, Μοριακή βιολογία και Διαγνωστική κλινική χημεία.

Η «Ιατρική βιοχημεία με μια ματιά» είναι ένα βιβλίο απαραίτητο για τη βιβλιοθήκη τόσο του φοιτητή και του ειδικευόμενου ιατρού όσο και του κλινικού ιατρού, και συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς.


Add: 2023-11-02 14:13:43 - Upd: 2023-11-02 14:13:43