Κατάθλιψη ή θλίψη
Επιλογή ζωής
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5745-07-3
Εκδοτική Belle Époque, Μελίσσια, 9/2023
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 1/3/2025
€ 9.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
58 σελ.
Περιγραφή
Οι περισσότεροι ακούν κατάθλιψη και το πρώτο πράγμα που τους έρχεται κατά νου, είναι ιδρυματοποιημένες εικόνες προσώπων να υποφέρουν ή ανθρώπους μόνους στα σπίτια τους να κοιτάζουν ακίνητοι το ταβάνι ή τον τοίχο, με διάφορα φάρμακα στο γύρω περιβάλλον.
Ή απλώς, βλέπουν ανθρώπους να μελαγχολούν, να νιώθουν «χάλια», όπως λένε, να μην πετυχαίνουν στόχους και να αποσύρονται από προηγούμενες ευχάριστες απολαύσεις.
Σε κάθε περίπτωση, η κατάθλιψη δεν είναι ασθένεια, όπως υποστηρίζουν σήμερα οι περισσότεροι φορείς ψυχικής υγείας, αλλά συναίσθημα, που «κατασκευάζεται» από προσωρινές ή χρόνιες μη ορθολογικές, εσφαλμένες κρίσεις του νου, σύμφωνα με τη μέθοδο REBT του Albert Ellis, αναμορφωτή όλης της ψυχοθεραπείας του 20ού αιώνα.
Η νέα σειρά βιβλίων ψυχολογίας της Εκδοτικής Belle Époque τιτλοφορείται «Επιλογή ζωής». Σε αυτή, ο ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής και επόπτης REBT, Δημήτρης Κατσίκης, εξηγεί ότι όλα τα αρνητικά συναισθήματα έχουν δύο όψεις: τη λειτουργική και τη μη λειτουργική. Και ότι εφόσον αφομοιώσει κανείς τη φιλοσοφία πάνω στην οποία έχει δομηθεί η μέθοδος του Albert Ellis, θα μπορεί να επιλέγει ποια από τις δύο θα ασπάζεται, ώστε να αναστατώνει λιγότερο τον εαυτό του.
Το βιβλίο «Κατάθλιψη ή θλίψη» χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο, ο συγγραφέας παρουσιάζει τα είδη της κατάθλιψης και, συνάμα, μέσα από ζωντανά παραδείγματα, τις Μη Ορθολογικές Πεποιθήσεις που οδηγούν τον άνθρωπο να τη βιώσει. Στο δεύτερο μέρος, αναλύεται το «βοηθητικό» συναίσθημα της θλίψης και, μέσα από αντίστοιχα παραδείγματα, παρουσιάζονται οι Ορθολογικές Πεποιθήσεις, που ωθούν κάποιον να παραμένει λειτουργικός και να μην παραιτείται από τη ζωή.

Add: 2023-10-31 17:51:17 - Upd: 2023-11-01 11:53:06