Οι ζωές των στωικών
Μαθήματα πάνω στην τέχνη του ευ ζειν, από τον Μάρκο Αυρήλιο ως τον Ζήνωνα
Lives of the Stoics: The Art of Living from Zeno to Marcus Aurelius (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-86321-3-4
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Ενιαία τιμή έως 25/3/2025
€ 19.98 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 328 σελ.
Περιγραφή

Στο βιβλίο παρουσιάζονται οι ζωές γνωστών και άγνωστων στο ευρύ κοινό στωικών φιλοσόφων, από τον Ζήνωνα, τον μεγάλο ιδρυτή της Στωικής Σχολής, ως τον Μάρκο Αυρήλιο, τον διάσημο φιλόσοφο-βασιλιά και ενσάρκωση του πλατωνικού προτύπου, που καλούνται να αποτελέσουν παράδειγμα για εμάς και να μας ανοίξουν τον δρόμο προς την αρετή.  


Θάρρος, δικαιοσύνη, αυτοσυγκράτηση, ενσυναίσθηση και ένας συνεχής αγώνας για την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους -αλλά και του δικού μας. Η στωική φιλοσοφία, λοιπόν, άλλοτε ως παράδειγμα προς αποφυγή και άλλοτε πολύτιμος οδηγός στον συνεχή μας αγώνα να αντιμετωπίζουμε τα συναισθήματά μας, τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν και τα απρόβλεπτα της ζωής, να προσαρμοζόμαστε στις αντιξοότητες και τις δυσκολίες, και να αποκομίζουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε από αυτές.


Από τους συγγραφείς του best seller The Daily Stoic: 366 Meditations on Wisdom, Perseverance, and the Art of Living. Ο Ryan Holiday είναι διάσημος συγγραφέας φιλοσοφικών συγγραμμάτων και γνωστός ομιλητής, ενώ διατηρεί και το δικό του βιβλιοπωλείο στο Τέξας. Ο Stephen Hanselman είναι «άνθρωπος των βιβλίων», με τριαντάχρονη πορεία στον εκδοτικό χώρο ως εκδότης, ατζέντης και βιβλιοπώλης.



Add: 2023-10-18 16:13:13 - Upd: 2023-10-18 16:13:13